SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, September 22, 2011

ABANG BUAT OPEN HOUSE

Raya keempat... sesi beraya sebelah pagi dah selesai. Sesi beraya sebelah petang plak. ;P

Balik dari rumah Kak Yati tu, aku dah start flat, demam semakin melanda. Try bawak baring. Konon2 kalau rest buleh la mengkebahkan demam tuh. Tapi, rest jer tanpa makan ubat memang takde maknanya la kan... Hu3...

Petang tu, abang aku buat open house. Memula, aku cam rasa tak dapat nak pergi sebab tak larat. Tapi, hati nie meronta2 sebenornya..! Nak pergi jugak! Ye la... bukan selalu dapat lepak2 ngan kaum kerabat especially adik-beradik aku nih.

Badan kata, 'Woit! Toksah gediks nak pergilah! Kang dibuatnya ko pengsan, tak ke hazab tuh?'

Tapi, hati plak kata, 'Woit2! Sila la pergi... Rugi wooo... demam time camnie..! Cer try segar-bugarkan badan tuh!'

Dilema ah kak, noks! Dilema!!! Tsk3...

~ & akhirnya, ah kak mengikut kata hati... Plus, bila jumpa bebudak 2 orang tuh, terus pelan2 rasa tak larat tu terbang, hilang... Terus buleh makan banyak2 seperti orang tak demam! Fuh! Dasat kan aura bebudak tuh? He3...

~ Tengok jerlah Odah tuh. Menghiburkan hati betul! Ha3... Kak Yong baru bangun tido kot. Sebab tu muka ada ketat sket. Bila dah lama2, baru ok. Makan pun banyak jugak! Hiks...

Menu of the day adalah nasik impit, rendang ayam, bihun tomyam & ada lagiklah. Aku makan bihun tomyam bermangkuk2. Errr... kalau tengok pola pemakanan aku tu, rasa2nya macam orang demam tak? Ha3...


:: Like3, ek! ::

8 comments:

kakngah said...

dapat berkumpul ramai2.. rugi la tak joint. meriah uols!!!!
tu yang demam2 pun terjah gak.. kehkehkeh!!!

ArELeEz said...

kakngah,
tau xpe..! ha3..

wahida said...

dah baik demam lum ni?

| SUE | said...

kiyutnyer odah tu

ArELeEz said...

wahida,
demam dah ok. tp, batuknye still 'maintain'. adeh3..

ArELeEz said...

| SUE |,
macam acu dia kan? ahaks3..

azzey said...

x mcm org demam....tp cam org sawan....hu3..

ArELeEz said...

azzey,
chait!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google