SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, September 22, 2011

NUGGET DI HARI RAYA

Cerita raya tak habis lagik tau! Well... raya kan sebulan... He3...

Ini kesah raya keempat. Kalau semalamnya (raya ketiga) we ols beraya kat Kuala Kangsar dengan family mertua, raya keempat nie plak we ols kembali ke rumah mak. Eh2! Macam selang-seli plak balik kampung kan... Mentang2 la sekampung... La3... Jangan menjeles, ek?! ;P

Memandangkan kakak aku pun still ada kat rumah mak, so kakak ajak follow dia beraya. We ols ok jer..! Walaupun masa tu tekak nie dah rasa perit2 + bersin pun sudah berkali2 tapi, semangat nak beraya tu tetap membara, hokay..!

~ Rumah pertama yang kami terjah adalah rumah Kak Ju. Kak Ju nie kawan sekolah kakak aku merangkap anak angkat mak aku. Eh! Aku rasa aku dah pernah story pasal Kak Ju nih sebab tahun lepas pun kami ada datang beraya ke rumah Kak Ju jugak.

~ Yang belah kiri pakai baju biru tu husband Kak Ju. Abang Sham namanya. Yang belah kanan sekali pakai baju ijo tu korang kenal tak? Ahaks3...

~ Slim jer Kak Ju nie tau! Walhal anak dah 3 ko! Jeles ah kak, noks! Hu3...

Makan2... sembang2... posing2... lepas tu, mintak diri dolulah sebab ada lagik rumah yang nak diterjah.

~ Rumah seterusnya yang jadik mangsa kitorang adalah rumah Kak Yati. Pun kawan sekolah kakak aku jugak. Rumah Kak Yati nie kat area Langkap nun. Tergagau2 jugak la mencariknya. 1st time datang beraya ke situ kan...

Kak Yati jamu nugget. Sodap plak makan nugget kat rumah orang. Heaven jer rasa... Ye la... time2 raya nie, dah selalu sangat kena jamu dengan ketupat, rendang, lemang, serunding bagai... Muak la pulak! Sekali-sekala orang jamu nugget, terus nak cakap kat orang tuh...

'Kelasss ko Maria..!'

Ha3... Tak abis2 dengan Maria ko tu kan..! Hiks...

Dapat terjah 2 buah rumah jer dolu. Lepas ke rumah Kak Yati, kitorang terus balik rumah mak. Hari tu hari Jumaat... Nak bagi laluan WAJIB pada kaum Adam untuk semayang Jumaat. 

Raya... raya jugak. Tapi, yang wajib dilupa jangan! Betul tak? ;)


:: Like3, ek! ::

4 comments:

fairus said...

RUMAH SAYA PUN BANYAK KALI BUAT MAKAN2.. MEMULA BUAT UNTUK FAMILY, PASTU RAKAN2, THEN BUAT RAKAN2 RAPAT... :)

ArELeEz said...

fairus,
uiks! xajak pun..! hu3..

azzey said...

agak2....tahun dpn nk mkn nugget lagi tak? heh3....

ArELeEz said...

azzey,
nak3..!!! ;P

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google