SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Sunday, September 11, 2011

HANTU BONCENG YANG... HMMM...

Semalam kan aku kata nak mendating ngan my 'sayang', tengok wayang. Well... plan tu menjadiklah. Ho yeah..! ;D

Sebelum keluar, google2 masuk website Big Cinemas, nak tengok waktu tayangan Hantu Bonceng yang still available. Ada pukul 10 ngan 12 p.m. Tak kose plak nak booking/print ticket sebab nak aci walk-in jer. Bajet nak amik yang pukul 10 p.m. Nasib baik available lagik.

~ Gumbira sebab dapat dating! Yahooo..!!!

~ Let's jom tengok wayang! La3...

~ On the way nak ke Big Cinemas tuh, aku terkagum2 bila tengok ada lantern yang banyak dilepaskan ke langit. Nampak tak yang 3 deret cahaya kecik2 tuh? Tu la lanternnya. Masa nie kereta tengah berjalan, aku gigih nak mengsnap. Tu yang bergegar2 tuh! 

~ See2! Nampak tak? Nampak tak?

Entah ada perayaan apa ntah?! Kaum Cina la kan... Diorang berkumpul kat dewan then, lepaskan lantern yang banyak ke langit. Pelik jugak aku tau! Pesta tanglungkah?

~ Hokaylah! Lupakan la sekejap pasal lantern2 tuh. Meh nak citer pasal movie yang aku tengok ngan my 'sayang' tuh. We ols tengok Hantu Bonceng. 

Sinopsis Versi Aku:-

Kesah Amran (Zizan) seorang mat rempit yang menyebabkan kematian Maya (Juliana Evans) secara tak sengaja dalam 1 kemalangan. Lepas kemalangan tu, roh Maya asik menghantui hidup Amran. Macam2 insiden yang jadik sampai la Amran & Kunyit (kawan Amran) jadik insap & perubahan Amran disenangi oleh girlfrennya, Ton (Jue Aziz). Tapi, hidup diorang mula berubah dengan kehadiran Ayu (Juliana Evans jugak), kembar Maya. 

Kalau nak tau endingnya, korang kena tengok la sendirik kan... Tak aci la sume aku nak citer dari A sampai Z. Tak suspen la kang. Heh3...

Tapi, kalau nak suh bagi rating, aku kasik 2 mintang out of 5 sebab plot citer dia cam takde point & tak logiclah! 

Aku bajet citer Hantu Bonceng nie best tahap gaban la kan... sebab 5 hari tayangan dah 5 juta hengget kata ko! Tapi, bila dah tengok, hmmm... biasa2 jer... Buleh la kalau nak buat release tensen... hopefully kan... Plus, Adnan Semp-it lagik better kot...

Apa2 pun, terpulang kepada penilaian & penerimaan memasing... Korang dah tengok ke? Kalau dah tengok, apa pendapat korang? Cer citer... Cer citer...


:: Like3, ek! ::



4 comments:

fairus said...

BELUM NENGOK LAGI...

ArELeEz said...

fairus,
oo.. ok. free2, buleh la layan kot..

~ain said...

masa raya pertama pi bandar Melaka sbb nak tgk filem ni. Sekali tak de laaaaa pulak. Hampeh je.. Kecewa.

ArELeEz said...

~ain,
xpe2.. coming soon la tuh. tungguuu..!! he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google