SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, February 2, 2011

DASATNYA NAMA NASIK GORENG!!!

Sambung kesah family hang out kat Kajang...

Lepas gigih meround 1 Gerbang Malam tuh, we ols singgah ke 1 restoran yang available kat situ. Nama apa ntah?! Tak perasan lak. Not bad la... Paling dasat dia punya nama2 menu. Mostly, nasik goreng la... Nasik goreng dari pelbagai negara kekdahnya... Sebab ada nasik goreng Hawaii... Perancis... Nusantara... Afrika... bla3... macam2 negara ado lah kiranya! Dasat2...


~ Nenek aku request nak makan roti canai jerk.


~ Mak plak order bihun goreng.


~ Aku order nasik goreng udang negara mana ntah?! Tak hengat la plak! Tapi, memang superb! Rasa dia, ok... Presentation pun not bad... Meriah lak tuh! Macam2 ada..! ;P


~ Nasik goreng yang my 'sayang' order tak sampai lagik. Tu yang my 'sayang' dok jeling2 pinggan bihun goreng mak tuh! Nak seludup sket kot. Muahaha...


~ & akhirnya... sampai jugak... Nasik Goreng Ayam 3 Rasa Nusantara. Giler panjang nama menu! Buleh semput kalau baca senapas! Fuh!

Perut memang santak abis! Sampai umah kakak aku, layan citer Niyang Rapik jap... then, terus pengsan! Arrgghhh..!!! Camne nak mendiet nih..??! Hu3...

4 comments:

lily lotus said...

tu dia, habis semua nama negara dia buh kat nasi. mmg kreatif!

ArELeEz said...

lily lotus,
tu la psl! he3..

azzey said...

Nama Tk Intan je dia tak masukkan dlm nasi goreng tu...hu3...

ArELeEz said...

azzey,
sume nama negara maa.. tp, klu nak buat nasik grg teluk intan pun, cantik, menarik, t'tarik, kebabom gak kan? ;P

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google