SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, February 1, 2011

SAKIT PERUT! HADOIIYAIII..!!!

Masa gi i-City tu, memang ah kak tak berapa nak enjoyce. Sebab perut sakit, owh...! Balik dari umah Andak tu dah start sakit dah. Bukan sebu/cherry-berry! Tapi, rasa mencucuk2! Bukan sume tapi, belah kanan jer. Sampai ke peha sakitnya! Hadoiiyaiii..!

Mak aku kata, maybe sebab makan pucuk ubi secara banyak. Kan masa lunch kat umah kakak tu, aku bedal pucuk ubi rebus siap ratah2 lagik. Pastu, kat umah Andak pun makan pucuk ubi + jantung pisang masak lemak. Angin katanya… Adeh3…

Sakit dia cam on-off. So, aku bajet2 bila dah sampai i-City tu cam dah ok la sket. Tapi, hampeh! Makin sakit, ado la! Terus muka jadik masam mencuka! Sume orang pun aku nak marah! Hu3… Ya, ampon..!


~ See2!!! Memang tak semenggah muka ah kak, hokay! Selalu aku la yang paling sawan camera. Tapi, ni tak. Tengok camera pun aku menyampah! Hu3…

Nak posing… tapi, sakit… Camno tuh? Tsk3…

~ Mak aku pun jadik tak berapa nak enjoyce. Kesian mak aku tau! Nyesal2… Tsk3…

~ Hah! Kan aku dah pegang2 pinggang! Sakitnya mencucuk2 sampai ke belakang pinggang wooo… Tu yang tak buleh blah tuh!

~ Tak sker la muka aku camnie… Mencik2! Hu3…

Last2, sume decided balik jer. Plus, tak lama lepas we ols tawaf sekerat jalan tu, ujan turun. Memula cam renyai2. Pastu, terus lebat tak hengat! Masa nak jalan gi parking, sakit perut aku cam dah ilang. Tinggal sket2 jerk. So, aku gigih buat muka seposen, ajak sume orang tawaf i-City balik. Secara automatic aku kena tarbiah kaw2 punye! Adeh3… Tadah telinga… Tadah telinga…

~ Ujan dah kembali reda time nih. Buleh la jalan2 & posing2. Dah buleh senyum dah sket2. Heh3…

~ Orang lain amik gambar kat tangga, aku pun nak jugak! Tak aci la kan… Hiks…

~ Kembali normal… Ecewah! ;P

~ Buleh plak aku ngan nenek kena ‘tanduk’ ngan my ‘sayang’..! Haish! Nak kena dush3 ni..! Watchaaa..!!!

~ Dah sawan balik dah… He3…

Memang aku tak puas hati! Tak puas hati ngan diri sendirik sebab spoilkan mood sume orang! Rasa macam bersalah ya hamat! Plus, aku sendirik tak puas nak berposing kat i-City tuh. Rasa cam 1 kerugian besor di situ..! Tak buleh blah betul! So, next time aku nak gi sana lagik. Kalau buleh nak enjoyce abis2-an! Bila? Tak tau lagik. Tapi, memang nak terjah lagik. Nak ‘balas dendam’! Hu3…

Nak masuk i-City kena bayar 10 hengget untuk 1 keta. Bukan 1 kepala tau! Tapi, 1 keta. Dengan 10 hengget, ko buleh parking keta & tawaf 1 i-City tuh, which is berbaloi2 la aku rasa.

Korang dah pegi ke? Kalau belum, buleh lah terjah! ;)

On the way balik, we ols singgah kat Gerbang Malam Jalan Reko yang memula cancel nak pegi sebab ujan lebat tuh. Tengok2, dah bukak sepenuhnya. Buleh la jalan2 carik pasal.

*Tamat dah kesah i-City...


2 comments:

Shafa said...

lama tak g i-city ni. tentu dah makin bertambah lampu2 dia.

ArELeEz said...

Shafa,
hmm.. maybe la kot.. leez pun 1st time gi i-city. so far, so good la..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google