SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, February 7, 2011

BISIKAN DAJJAL

Malam tadi, aku gigih tengok drama kat Astro Oasis. Tak plan pun... Plus, plan memula nak blogging jer. Nak focus la konon... sebab nak qada' update blog. My 'sayang' yang conquer remote. Tak sampai sejam, my 'sayang' dah mentido. Hmmm... penat sangat agaknya... Takpe la kan...

So, aku take over la remote. Memula, tengok HBO. Tak berapa tengok pun sebab kata nak focus blogging kan... Pastu, tukar channel 106 (Astro Oasis). Layan drama la plak. Tajuk pun cam best jerk, Bisikan Dajjal. Starring: Ogy Ahmad Daud, Tarmimi Siregar, Shahrunnizam Noor, Norlia Ghani ngan Maimun Talib. Pelakon pun not bad. So, aku layanlah sambil berblogging...

Kesah pasal Biah (Ogy), seorang ibu tunggal beranak 4 yang hidup susah membanting tulang 4 kerat menyara anak2nya tapi, macam2 dugaan yang datang. Paling sadis bila Biah dirogol oleh Haji Malik (Tarmimi) masa dia balik dari surau. Haji Malik ugut Biah supaya tak report kat sesape especially orang kampung pasal tuh sebab dia kata orang kampung takkan pecaya cakap Biah. Ye la... Biah kan mesken... Ibu tunggal lak tuh! Haji Malik lak orang berada, imej alim2 warak lagik. Of cos orang kampung ingat Biah yang tergediks2 menggoda Haji Malik kan...

So, Biah teruskan hidup cam bese. Tapi, Haji Malik tabur fitmah kata Biah goda dia & cuba jual diri kat dia. Haji Malik tak puas hati sebab Biah takmo kawen ngan dia. Sampai sume orang kampung pandang serong termasuk la mak Harun (Maimun). Harun (Shahrunnizam Noor) ada hati kat Biah. Tapi, disebabkan fitnah tu, mak Harun terus takmo terima Biah as bakal menantu!

Haji Malik tetap tak puas hati! 1 hari, dia bagi ikan yang dah siap dimasak kat anak2 Biah. Bila Biah balik dari keje, dia tengok anak2 dia sume muntah darah & mati kecuali anak bongsu dia. Masa hari pengkebumian, anak bongsu dia tunjuk muka Haji Malik & kata Haji Malik la yang kasik ikan masa hari abang2 & kakak dia mati. Rupa2nya, Haji Malik buh racun kat ikan2 tu dengan harapan Biah & anak2 akan mati. Dia takut rasia dia terbongkar.

Dipendekkan citer, dengan kuasa Allah, Haji Malik tetiba tak buleh control mulut dia dari berterus-terang tentang perbuatan keji dia. Masa tu kat surau. Abis sume orang tau! Last2, Haji Malik mati tercucuk parang yang dia nak tikamkan kat Biah.

Hokay! Dah abis citer. Macam story teller tak bertauliah jer ah kak ni kan? Hiks...

Tapi, drama tu memang sadislah! Banyak pengajaran. Kalau mak aku tengok, musti dia nangis punyelah! He3...

Eh! Korang ada tengok tak drama Bisikan Dajjal nih?

2 comments:

azzey said...

Citer yang BIARKAN AKU MENANGIS ellie suriati berlakon tu pon best!

ArELeEz said...

azzey,
aah. tp, org xtgk sampai abis. t'tido.. hu3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google