SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, September 29, 2009

M’jELaNg Ari RaYe… (PaRT 1)

“M’jelang ari raya… B’akhirnya puasa… B’gema takbir senja… Menyambut Syawal tiba…”

Ecewah..! Nyanyi la plak kan… Hiks… Ye la… sume still dlm mood raye lagik maaa… W/pon dah coti seminggu but, still rase cam xcukup2 lagik nak b’kumpul ngan family, sedare-mare, bagai… Kalo bley nak coti sebln coz raye kan ke sebln?! Tul x? Heh3…

Well, tahun nie adalah tahun pertama aku beraye di umah mertua. So far, xbanyak beza sgt la… Bih kureng jer… Hape2 pon, either beraye kat umah mak aku/mertua, dua2 pon happenin’..! ;)

~ Tema utk raye 2009 adalah kuning & ijo. Kuning, belah my ‘sayang’, ijo lak belah aku. Amacam??? Cun x kitorang? Ahaks3…

~ Kitorang pakat2 wat family photoshoot. Abang Poi siap bawak camera besor godangnye tuh semata2 nak m’jayakan photoshoot tuh! Cayalah..! ;) Tp, family beliau xmenepati tema yg dirancangkan. Tetibe kaler ijo lak kan... Sib baik alasan yg diberikan adalah kukuh iaitu baju kaler kuning yg ditempah xsiap! Ye la... ye la...

~ Bile tgk balik, baru perasan yg dlm gambar nie t’selit ‘Kabang-Kadik’. Owhhh… btw, ‘Kabang-Kadik’ adalah gelaran kpd 2 bijik bantal busuk yg t’selit lam gambar nih. Owner adalah Muhammad Faaiz Izzuddin. Alaaa… kaco daun la Faaiz, bantal busuk tuh..! Huuu…

~ Faaiz & Memem. Name sebenor Memem adalah Azmir. Ntah camne bley jadik Memem pon aku xtaulah! Beliau merupakan adik iparku yg ke 3 kot! Ntah! Aku pon xreti kira dah sbb bnyk sgt adik ipar! Hua3... See2!!! Yg baju ijo tu la Muhammad Faaiz Izzuddin, 1 & only son of Abang Poi & Kak Ti, owner ‘Kabang-Kadik’. Mmg xbley b’pisah ngan bantal busuk dia tuh! Kalo nak tido, wajib ado! Kalo x, dia xbley tido wooo… Tp, pakcik2 dia sker bikin onar, sorokkan ‘Kabang-Kadik’. Sampai fed-up Faaiz m’carik. Hua3…

~ Susun atur baik punye..!!! Hiks3...

~ Ade ke patut wat 'Kabang-Kadik' as props?!! Xsesuwai tullah! Isk3... ;P

~ Muka poyos2 jer sume! Hua3...

~ 3 dara pingitan... Ho3...


~ Jauh la... Kasik close up la sket..! Baru la bley nampak ke-cun-an kitorang nih! Ahaks3...


~ Ha..! Like this lorrr... ;P Tp, nampak cam, aku lak yg paling 'bongsu' kan??? Ecewah!!! Larikkkssss.........

Photoshoot xb'akhir di situ/di dlm umah jer... but, b'larutan sampai ke luar umah. So, tungguuuuuuuuu................


*B'sambung...


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

3 comments:

Solehah said...

wei..hang jgn marah kalo aku kata hang x menepati tema kaler...haaaa..

lily lotus said...

amboi..cantiknya baju..hangat gitu..salam aidilfitri dear

ArELeEz said...

Solehah,
ye ke? aku rase kira ok la tu! ade kaler kuning2, wat???! ;P


lily lotus,
owhh.. tq2.. well.. i like bein' hot..! ahaks2..

salam aidilfitri to u too..! ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google