SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, September 29, 2009

KePeLiKaN Yg MeMuSyKiLkAn

Aku bknnye nak puji diri sendirik but, semalam aku t’sgtlah rajinnye..! Aku pon pelik, apsal la tetibe rajin sgt nih?! Sume mende aku nak wat! Cam semlm kan… mase lunch hour, aku gi beli sayur-mayur kat Pasar Ekonomi Sekupang. Memule cam nak redah gi Giant. Tp, cam malaslah plak coz nak kene u-turn bagai… So, terjah Pasar Ekonomi Sekupang jerlah, bih kureng cam hypermarket gak tp, kecik sket la… M’beli sayur-mayur time lunch hour adalah 1 kepelikan melampau yg t’jadik kat aku. Xpenah2 aku wat b4 this, ok!

~ Sampai umah, trus b’silat kat dapur, potong2 hape yg patut coz tetibe rase nak masak lak! Yg nie pon 1 kepelikan gak nih coz normally, kalo mood nak masak m’jelma, either aku masak on weekend/masak after Maghrib *Kalo time keje.* Tp, serious! Mmg m’buak2 semangat memasak! Masak yg simple2 jer… sambal udang ngan sayur campur. Tp, xmakan kat umah, we ols tapau, makan kat umah mak aku coz mmg plan nak gi umah mak pon.

~ Balik jer dari umah mak, gigih lak gi lipat kain. Siap iron lagik, ko!!! Wah!!! Pastu, susun2 kain lam closet lak. Then, basuh kain sket2. Gi dapur, bukak fridge nampak tembikai, trus potong2, makan ngan my ‘sayang’ sambil layanz Shaolin Soccer. Isk3… Musykil tahap gabanz nih! Huuu…

*Agak2, ari nie, berlaku lagik x ‘kepelikan yg memusykilkan’ tuh??? ;P

::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

5 comments:

Solehah said...

bagus la gitu..ok what..

Elyn said...

mood R terlebih kot ni!!

angah-irnie said...

hi dear. nice blog.. selamat hr raya! got the link from lynnhelmi's :)

ArELeEz said...

Solehah,
bagus mmg la bagus. tp, takutz suam2 kuku jer.. hua3..


Elyn,
xpon, kromosom 'R' m'biak2 dgn pantas b'banding kromosom 'M'. ahaks3..

ArELeEz said...

angah-irnie,
owhh.. tq2..

salam aidilfitri to u too, dear.. ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google