SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, September 15, 2009

MeNu B'bUkE... dAy 19...

Day 19 b'pose... aku adalah b'kursus di Ipoh. Kursus yg t'sgtlah... owhhh... lazy to storylah! Huuu... Aku & da geng tunjuk muka spt ari seblomnye. Pas settle tugas2 yg diamanahkan secara paksa rela kpd kami, we ols pon cha alip bot ke GM. Mase tu baru kul 11++ a.m kalo xsilap aku. Mmg aku dah b'niat & plan ngan Ros, kul 1 p.m we ols nak chow, nak soppin' kat GM. But, xsangka lak seawal nih! He3...


~ Rambang mata aku tau! Dah la ari tu ari GAJI wooo... Lagik la rambang serambang2nye! ;P


~ Tp, aku berjaye m'control diri, xmo boros2. Nak raye, duit nak pakai maaa... Plus, b'jimat-cermat tu kan amalan yg mulia... Heh3... Dlm pd dok b'jimat-cermat tuh, aku rembat gak rainbow shawl sehelai, brooch sepasang kaler biru, kain ela sepasang utk mak aku & kain pelekat utk abah. Nak carik kain ela sepasang utk my MIL but, xjumpe kaler yg sesuwai la plak! Xpe2... By hook/by crook, tetap nak carik! Xkesah la sempat jahit ke x, as long as aku kasik. Xsyiok la plak kan, kalo kasik kat abah jer. Xfair2... ;P

Dlm kul 2.30 p.m, Ros call En. Sukeri (Mr. Driver a.k.a si empunye keta yg kitorang tumpang), tanye dah siap wat keje ke lom?! En. Sukeri suh kitorang soppin' lagik coz dia still wat keje. Maybe 4.30 p.m baru balik. Wah! Giler kentanglah! Rase cam nak t'cabut lutut kitorang tawaf kat GM! Kuar masuk UO... kuar masuk Nagoya... kuar masuk butik... Last2, kitorang lepakin' kat surau jer, sampai la En. Sukeri call, kata nak balik dah. Hu3...


~ Ptg tu, aku b'buke kat umah ngan my 'sayang'. My 'sayang' belikan nasik ayam nih! Abis licin aku ngap! Lapor, sehhh..!


~ My 'sayang' pon makan nasik ayam but, dia beli telur masak lemak nie gak. Xabis makan mase b'buke & lupe nak masuk lam fridge, so ke tong sampahlah jwbnye... dah basi... Owhhh... sgt p'baziran, ok... Isk3...


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

2 comments:

Solehah said...

sedapnya telur masak lemak tu..hang cuba tgk gambo tu petang2 sikit..mesti nyesal kan x masuk peti ais..

ArELeEz said...

Solehah,
ye ke? isk2.. xde la! aku kuat iman! ;P

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google