SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, May 26, 2014

SEMALAM YANG GENTING...

Sangat genting! 

MALAYSIA VS JAPAN

Dari pukul 5.30 petang, aku & My 'Jebat' dah 'bermastautin' kat living room, amik port memasing cantekkk... punya depan tv. Bantal SpongeBob harus ada. Senang kalau perlukan punching bag. Debik je dia! Ha3... Hadoih!

Pukul 6 ++ petang terpaksa off tv sebab kilat, guruh & petir yang sangat gegak-gempita! Neves, ah kak! Tak berani amik risiko. Kang tak pasal2 segalanya rentung. Tak sanggup especially kalau melibatkan dekoder PVR tuh. Ada #bukankeranaakutakcinta, noks..! Sangat tak sanggup kehilangan..! Ha3... Over tau! Mencik! ;P

Datuk Lee Chong Wei vs Kenichi Tago
- Aku melompat bintang! My 'Jebat' melompat sambil duduk bersila. Errr... boleh bayangkan tak? Ha3... & we ols tersenyum sampai ke telinga... ;) 

Tan Boon Heong / Hoon Thien How vs Kenichi Hayakawa / Hiroyuki Endo
- Senak perut, pankreas mengecut & buah pinggang menggigil. Sikit lagik nak menang tapi, ya hado..! Geram pulak mengtengok 'Pokcik Hayakawa & Pokcik Endo' tuh! Haish!

Chong Wei Feng vs Kento Momota
- Sakit pulak hati kita tengok skill Chong Wei Feng! 'Pokcik Momota' menang bergaya, hokay..! Huh!

Goh V Shem / Tan Wee Keong vs Keigo Sonoda / Takeishi Kamura
- Congrats3..! Sebab bagi sinar harapan. ;)

Liew Daren vs Takuma Ueda
- Memula redha sebab dari rekod Liew Daren tu, nampak macam perlu mengharapkan keajaiban berlaku je. Tapi lepas tu, dia macam berjuang jugak la... Sampai Encik Khairy Jamaluddin bersorak tak hengat! 'Daren.. Daren.. Daren..' Tapi lepas tu... ya hado... balik. Sob3...

~ Syabas untuk yang berjuang. Yang mana berjuang suam2 kuku tu, harap sangat la dapat memperbaiki skill & reputasi. K-mon... Tunjukkan semangat MALAYSIA BOLEH!

*Credit to: badmintonreviews

~ Kempunan nak ukir nama Malaysia untuk 2014 kat Thomas Cup nih. Tsk3...

*Credit to: bwfbadminton

Aku tak terpikir untuk dapat cuti hari ni. Serious! Sumpah, tak tipu! Aku pikir nak Malaysia menang & bawak balik Thomas Cup je. 

Tapi, nak buat macam mana... Dah suratan takdir & bukan rezeki... :(


:: Like3, ek! ::



2 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

situasi tu macam lebih kurang je macam kat umah iolss...hihi..
kitorang masa petir tu gigih tengok kat fon je guna AOTG...huhu

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
& we ols cuma mampu b'doa.. semoga petir itu reda.. sob3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google