SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Saturday, May 24, 2014

TERIMA KASIH, OPISMATE

Fuh!

Semalam, separuh masa pertama kat opis sangat2 penat! Eh, sebenarnya dari petang Khamis tu pun dah mula penat! Tukang Kebun merangkap cleaner punya pasal lah! Huh, sedeh!!!

Sekarang ni,, semua jabatan & agensi kerajaan kat area Teluk Intan tengah sibuk sesibuk2nya! TELUK INTAN kan... zon pilihan raya kot..! Jalan yang tak pernah jem, jadik jem... Kalau selalu boleh sampai rumah (dari opis) dalam 10 minit tapi, kini tidak lagik... Toksah harap! Merasalah ko feeling2 berada di kota Kuala Lumpur yang semedang jem tuh! 

Banner... bunting... bendera parti... jadik santapan mata. Sangat meriah! Lagik meriah dari banner jualan murah The Store kekdahnya... 

Masa ni jugak la macam2 menteri akan turun Teluk Intan. Singgah kat kementerian / jabatan / agensi memasing. Tak menang tangan nak penuhi jemputan program. Opis aku pun tak terkecuali. Minggu depan Y.B Menteri nak datang. Ada program jugak yang kami bakal handle.

Neves tu, of courselah! Cuak... ngeri... seram2 sejuk... semua pun ada. Diadun menjadik 1. Amekaw! Tu je yang mampu aku cakap. Hadoih!

Petang semalam, Pengarah, Ketua Sektor & rombongan datang meeting kat opis. Sebab tu la ah kak kata, '... separuh masa pertama kat opis sangat2 penat!' Bergotong-royong 1 opis mengemas opis. Eh, macam cantek je ayat tu! '... 1 opis mengemas opis.' Cantek kan? Hiks...

Bukan selama ni tak kemas... dah kemas. Tapi, nak kemas lagi. Kitorang kan over..! Ha3... 

& bukannya selama ni takde Tukang Kebun + cleaner... tapi....... ahhh.., lazy to storylah! :(


p/s: Terima kasih, opismate... ;)


:: Like3, ek! ::



2 comments:

zarulfarhana said...

ye lah kan.. tgh pilihanraya...

ArELeEz said...

zarulfarhana,
aah. sane sini bz. jln pun jem. uhuks3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google