SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, May 29, 2014

RESTORAN UDANG GALAH

Baru bukak restoran nih. Khas untuk penggemar udang galah kot. Yang tak penggemar pun boleh jugak nak try menjamu selera kat sini sebab tak semua menunya berasaskan udang galah. Lagipun, dia siap mention kat situ, siapa nak makan udang galah kena order dulu. Means, call diorang dulu, cakap nak berapa kilo, berapa orang nak makan, nak masak apa... then, baru la boleh makan udang galah. Aku syak macam tu la kan...

Aku & My 'Jebat' dating belah petang. Takde maknalah kitorang nak order2 udang galah bagai... Aci redah je. Nak mengetest restoran baru kata ko! 

~ Gado2 sebagai appetizer. Hmmm... macam tak berapa kena je dengan tekak we ols.

~ Laksa. Kuah dia cair sikit. So, memang sangat kena kat tekak My 'Jebat' sebab beliau penggemar laksa yang kuahnya cair. 

Memang la aku yang order. Tapi, kitorang rasa bersama2. Kaedah pinggan / mangkuk berputar2 & berpassing2 nama dia. Setakat ni, kaedah tersebut memang sangat praktikal diguna pakai oleh we ols. Hiks...

~ Main course My 'Jebat', nasik goreng ayam. Not bad la... Portion dia giler banyak! Makan 2 orang pun semput nak habiskan. Adeh3...

Tapi, mungkin jugak sebab kitorang dah makan gado2 & laksa sebab mende alah ni yang sampai dulu. That's why la bila nasik goreng ayam tu sampai, tak berapa lalu dah nak habiskan. Jenuh berenti, amik napas dulu then, cuba sambung makan balik. Ha3...

Macam makan secara marathon la pulak! ;P


:: Like3, ek! ::



2 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

kat mana lokasi restoran ni ?

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
alamak! masalah sket nak kasik direction sbb patik t'sgt la buta jln. nanti leez tnye my 'jebat', ek! then, leez mention kat entry. mahap3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google