SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, May 19, 2014

#THROWBACKENAM: ADA KENA KEPALA BAPAK KO KE?

Yang ke-6...

Jauh mana pun dia buang perasaan tu, hatta ke dasar kolam ikan sekalipun... tapi, muka suci putih gebu bunga manja jugaklah yang dia dok terbayang2 & termimpi2. Kenapa la kan..? Mamat kolam ikan takde jawapan... atau jawapan tu dia reserve nun jauh sangat kat lubuk hati..!

~ Credit to: nesco2u

Inspector poyo dah buat kemunculan! Bukan poyo biasa2 tau! Tapi, sangat2 poyo! Nama beliau Aryan Aiman a.k.a Aryan a.k.a Ary. & disebabkan kepoyoan Aryan ni jugaklah, aku selalu je rasa nak geget2 dinding rumah. Arrgghhh..!!! Stress!!!

~ Credit to: tvcrewz
Kessahnya... di Infinity...

"... Eeiiii.... geli2!... Geli bila aku tengok Dato' tu cium tangan ko! Eeiii... coi..! Ermmm..."
"Laaa... ni kenapa sedih pulak ni? Takkan la pasal si tua tu cium tangan ko, ko nak sedih macam ni. Pakai je losyen ni. Lepas tu, kalau tak tahan, samak..."
"Eiii... bukan pasal orang tua gatal tu la..! Ni pasal orang lain..."

Tak lain tak bukan, kompom pasal mamat kolam ikan! Kompom sangatlah! He3...

Bunga manja nak on kan Plan B. Fisya pun terjebak bila bunga manja janji nak upkan gaji. Mengelejat si sutun tuh..! He3...

"Baby."
"Baby..! Baby... kenapa Baby lambat?"
"Sorry Baby. I lambat, 10 minit je."
"Ye la... But, still lambat... Rindu tau tak..?!"
"Lain kali, I tak buat lagi, ek!"
"You promise?"
"Ok. I promise."

Kelentang kelentung berdesing2 bunyik pinggan-mangkuk cawan gelas segala bagai... yang ada kat restoran Uwais kena hempas dek mamat kolam ikan bila dengar chit-chat manjas antara bunga manja dengan Fisya yang tetibe bertukar jadik 'lelaki macho' bersuara garau! Jeles la tuh! Ha3... Amekaw!

Risau Wahab tengok keadaan mamat kolam ikan. Terpaksa suruh mamat kolam ikan buang sampah kat belakang restoran. Masalahnya, bukan bertambah elok tapi, makin buruk keadaannya! Habis semua tong sampah mende alah yang ada disepak terajang! Sampai gangster yang kengkononnya tengah setel problem' pun larik lintang-pukang bila kena sound dengan mamat kolam ikan. Dasat!

"Woi, mangkuk!"
"Apa? Wa tak dengar! Sekali lagi!"
"Lu apa hal? Lu tak nampak wa tengah setel problem ke?"
"Wa apa hal? Wa sepak tadi kan? Ada kena kepala bapak ko ke?"
"Lu carik pasal ke? ... Lu nak mampos ke, der? Nak masuk kubur?"
"... Belum lagi. Tapi, kalau lu nak gua tempah, gua takde hal lah! Lai..!!!"

Bukan jeles je tau! Tapi, mengamuk tahap gaban! Maknanya........ jengggggggg3.... Ha3...

Plan B bunga manja nampak macam berjaya. Ada harapan... Tapi, hati mamat kolam ikan terbakar hangus! Hu3...

Pejam-celik, pejam-celik... Hannah Maryam & Uwais dah balik dari Jakarta. Rindu sangat pada Daqiq & Nafisa...

"Macam mana pergi sekolah? Mak Ngah hantar?"
"Ermmm! Pergi Mak Ngah hantar, balik Pak Ngah jemput."

~ Credit to: facebook Bukan-Kerana-Aku-Tak-Cinta

Habis, kantoi! Hadoih!


:: Like3, ek! ::



http://ping.busuk.org/v/412912/bukan-kerana-aku-tak-cinta-episod-6.html

4 comments:

Cik Puan Rara said...

apa ni?

ArELeEz said...

Cik Puan Rara,
#throwback #bukankeranaakutakcinta
saje.. suka2.. he3..

Kesuma Angsana said...

hehehe layan ajelah yer !

ArELeEz said...

Kesuma Angsana,
yupp!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google