SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, January 6, 2012

PULUT KUNING UNTUK NENEK...

24 Disember 2011... kami semua celebrate birthday nenek. Idea asal adalah daripada mak & Andak. Plus, kebetulan Andak balik kampung hari tu.

Aku diarahkan untuk sponsor kek. Tapi, last minute ubah fikiran, tukarkan kek jadik pulut kuning. Nampak klasik sikit kot. Plus, sonang kojo den! Aci beli pulut dalam 2 kg then, pass kat Andak. Bab masak-memasak pulut kuning tambah2 pulak untuk majlis keraian macam nie, memang ah kak surrender angkat bendera putihlah. Hu3...

~ Tarat tat taraaa..!!! Pulut kuning yang dah siap didekorasikan by makcik2ku... Amacam? Kiut tak? He3...

~ Memula, gigih aku nak angkat pulut kuning tu ke tengah ruang, lepas tu kami ramai2 nyanyi la lagu, 'Allah selamatkan nenek... La3...' Tapi, nenek segan, owh..! Last2, potong pulut kuning kat ceruk2 jer. Hmmm... takpe la kan... Janji rock! He3...

~ Nenek potong untuk posing jer. Selebihnya, Mak Yang yang setelkan. ;P
~ Tetamu2 yang diundang... Terima kasih wahai tetamu2... ;)

~ Tujuh pun nak enterframe menebeng dengan nenek jugak...

~ Uteh yang malu2 tapi, mau..! Hiks...
~ Acik Biah, Acik Murni & Acik Husnah... semua nie geng bas sekolah nenek.

~ Kasik zoom sikitlah kat kaum Adam pulak. Asik kaum Hawa je yang enterframe kan...

~ Muka semua orang dah kena jaja. Tapi, muka tuan tanah kedaung tak sempat2 nak jaja lagik. Tak aci! Walaupun ah kak tau ah kak dah terlebih fames amos kat blogungukechentaan nih tapi, tetap jugak nak mengenterframe! ;P
~ Thumb up daripada Mak Lang... Senyuman yang comel! Holloh3...

~ Senget-benget! ;P

~ Baby Odah yang serabai... He3...

Happy memang la happy sebab dapat mengsurprisekan nenek. Tapi rasanya, lagik happy kalau mak ada sekali. Ye la... mak yang kasik idea kan... tapi, tetiba mak pulak nan ado..! 

Mak join rombongan ngan geng bas sekolah mak ke Kedah. Mak bertolak 22 Disember 2011 (malam), balik 24 Disember 2011 (malam jugak). Nak adjust tarikh celebration ke 25 Disember pun tak boleh sebab Andak balik KL hari tu. Nak tak nak, redah jer la... Hu3...


Apa pun, selamat hari lahir ke 71 untuk nenek... Semoga dimurahkan rezeki & diberikan kesihatan yang baik. Amin... ;)


:: Like3, ek! ::



4 comments:

fazrulnoor said...

untunglah nenek

fairus said...

BESTNYA PULUT KUNING...

ArELeEz said...

fazrulnoor,
alhamdulillah.. anak, menantu, cucu, cicit.. sume ingt & syg kat nenek. ;)

ArELeEz said...

fairus,
yupp! cicah dgn sambal tumis ikan bilis pun sodap..! ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google