SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, January 11, 2012

KENDURI AKIKAH QISTINA

Seperti biasa, kalau ada kenduri2 di rumah mertua, harus la kena ringan2 tulang menolong apa2 yang patut kan...Sepatutnya, pagi2 lagik dah kena 'turun padang'. Tapi, biasa la... ah kak kan menantu hantu kata ko! Masuk2 dapur je tengok, eh... macam dah separa siap je kan... Adeh3...

Tercarik2 jugak apekemendenya yang nak dibuat lagik?! Tetiba, my MIL suruh sebatikan pes kari ngan pes cili kisar. Owh... kojo sonang yo tu... He3...

Lepas tu, simpul2kan daun kari. Lagik la sonang! ;P

Basuh2 pinggan, masak air, basuh2 pinggan lagik, masak air lagik... Errr... kira aci la tu kan? Hiks...

~ Dalam pukul 10.45 a.m, aku tukar baju. Pakai baju kurung & make over la sikit2. Kasik berseri. Ecewah! He3...

~ Dah siap! Amik gambar dulu, nak masuk dalam blog, buat kenangan. Hiks...

Alhamdulillah... kenduri akikah Qistina berjalan lancar. Tumbang sekor kambing, worth dalam 600 hengget, siap sembelih + potong + cuci bersih. 

Reasonable tak?


:: Like3, ek! ::



2 comments:

Cho Zila said...

akak kalau family mertua kenduri kurang keje kalau rumah family sendiri tak sempaat nak touch up muka lerpulak..

ArELeEz said...

Cho Zila,
owh.. gitu.. leez dua2 umah pun cam cool je.. tlg2 sana sket.. tlg2 sini sket.. ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google