SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, January 11, 2012

MOH KE BENDANG KITA...

Aktiviti weekend ah kak kali ni adalah balik kampung, rumah mertua sebab ada kenduri akikah Qistina. Kenduri hari Ahad. Petang Sabtu balik kampung.

Lepak2 kejap sambil borak2 dengan mertua & adik2 ipar then, my 'sayang' ajak pergi Langkap sebab nak beli tingkap rumah mak kat hardware. Bawak Qistina sekali. Tapi, takde la pulak tingkapnya..! Habis stok. Dalam 2-3 hari baru stok sampai. Postpone lagik la projek merenovate dinding rumah mak. Hu3...

Dalam pukul 6.30 p.m, my 'sayang' kata nak tengok air kat bendang dia. Ah kak ikut sekali, dowh..! Naik scooter, singgah dari bendang ke bendang sambil menghirup angin petang. He3...

~ My 'sayang' nak bukak air ke nak tutup air ntah?! Lupa lak ah kak. Well... instead of main profesion sebagai kontraktor, my 'sayang' pun ada usahakan bendang jugak. Rezeki sampingan kata ko! ;)

~ View yang aku snap secara main2 & suka2. Bila tengok balik, nampak santeklah! Santek tak? Santek tak? ;P

Belah malam, kami keluar jugak. Tujuan utama adalah nak amik facial cleanser ngan tudung yang tertinggal kat rumah. Tujuan tak berapa utama pulak adalah nak menyinggah kat pasar malam. Beli air cincau ngan bebola ayam, ketam & sotong bbq. Sodap, owh..! Terkenang2 sampai sekarang! Terus rasa hari2 nak ada pasar malam! ;P

Pusing2 Teluk Intan kejap then, singgah Fazari Maju, konon2 nak supper la... Asal singgah kedai makan je ah kak jadik lapor! Asal lapor je, singgah kedai makan! He3... Terus order maggi kari.

Errr... maggi kari tu samadengan kategori supperkah? ;P


:: Like3, ek! ::



2 comments:

Gen2Merah said...

wahh, seronoknya jalan sana sini kan... (",()

ArELeEz said...

Gen2Merah,
bkn seronok je tp, beronok2! he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google