SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, March 2, 2010

AKTIVITI MENTERNAK LEMAK2 TEPU DI SIMPANG 4

Ah kak nak story mory morning glory pasal aktiviti menternak lemak2 tepu di Simpang 4. Aktiviti nie dilakukan secara berjemaah ye, you ols..! Lebih afdal, gitu..! Hiks...

Alkisahnye... Abang Poi ajak makan2 kat Restoran Ikan Bakar Simpang 4 mase hari Sabtu (malam). Plus, ramai adik-beradik my 'sayang' yang balik kampong sempena coti 3 hari last week. 2 orang jer yang tak balik. Nie kalo diorang tau/baca blog aku nie, sure nangis air mata darah, ok! Ha3... Kasehan2... Nak wat camne kan... Dah takde rejeki maaa... ;P


~ Sementara tunggu hidangan sampai... kite minum dolu..!


~ Pastu, kite berposing2-an plak! Bagus nih! Salah 1 cara untuk hilangkan stress akibat menunggu makanan yang lambat sampai. Standard la... makan kat restoran ikan bakar, memang la harus sabar menanti... Huuu...


~ Sherashi Bershame... Meghahnye mak ngah..! He3... Ade ke patut Cik Ajis *pak cik my 'sayang'* kata we ols cam penyokong Thaksin..?!! Owhhh... tak patut... tak patut... ;P









~ Menu malam tu adalah: sup sayur...


~ ... telur dadar...

~ ... sayur campor...

Lain2 cam ikan 3 rase, ikan stim, kailan ikan masin & sate adalah takde dalam gambar sebab tak sempat snap. Perut dah berkeroncong maaa... Actually, most of the menu bukanlah menu yang dirancangkan. But, kitorang lambat sampai... Restoran tu bukak pukul 6 p.m camtu la... Hari tu plak hari coti, malam minggu, so bapak la ramai pengunjung kan... Banyak yang dah sold out! Ketam, udang, sutun bagai... sume nan ado! Tinggal bekas jer... Sudahnye, redah jer la mane yang available... Dat's why la banyak menu2 sayur?! Even, meja kitorang tu pon dah ade yang booked! Tapi, atas faktor kose veto yang ade pada Abang Poi, *Ecewah..!* kitorang tak berganjak ke mane2 pon. He3...

Well... patutkah seorang waitress di sebuah restoran berkata begini kepada customernye?:-

Waitress: Tak buleh dok kat sini la... Dah ade orang booked!

Customer: Owhhh... ye ke? Ade tempat lain tak?

Waitress: Carik sendirik la!

Patutkah3??? Kot ye pon, cakap elok2 tak bulehkah? Gunakan ayat yang tak menyakitkan hati orang. Cuba belajar berhemah sket! Huh3!


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

4 comments:

Solehah said...

syok kn mkn ramai2..x kisah mkn apa pun..kalo aku pun kalo berkumpul ramai2 mkn sayur je pun dah sedap habis..

singamaraja said...

Menziarahi blog anda

ArELeEz said...

Solehah,
aah. rase meriah jer..

ArELeEz said...

singamaraja,
tq daun keladi.. sok luse, dtg la lg.. he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google