SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, March 9, 2010

JOGGING!

Dah lame dah plan nak berjogging nih. Plus, konon2nye nak jadikkan as weekend routine. Tapi, tak penah jadik realiti! Asik bertangguh jerk. Bukan tangguh hape?! Tangguh sebab sayang waktu tido! Isk3...

Aktiviti jogging ini dilakukan pada hari Sabtu (petang). Actually, kalo mak tak beriye2 ajak jogging, memang tertangguh lagik la aktiviti sihat nih.Memula, nak jogging waktu pagi. Tapi, pagi kan we ols gi accompany abang aku carik tile... So, tak dapek la nak on in the morning. Postponed to evening. Evening pon eveninglah! Janji rock! Heh3...

Penat gak wooo... Dah lame tak jogging. Dah berkurun rasenye. Kalo poco2 tu ado la gak aku wat. Tapi, tu pon time kursus. Muahaha...

Ooppsss! Lupa nak bagitau. We ols jogging kat Padang Speedy. Memang kawasan beriadah la kiranye... Tapi, agak bahaya sebab dekat ngan food court wooo... Silap haribulan, jogging sambil pikir2 pastu nak melantak hape?! Ha3...


~ Aku jogging 1/2 padang, jalan kaki berpadang2. Wakaka... Pastu, bebel2 kata penat la... sakit kaki la bagai... Minum air ngalahkan orang yang jogging 16 pusingan! ;P


~ Aku hamat kagum & puji encik nih! Sebabnye..??? Owhhh... sebab pertama, of cos la sebab encik nie hubby aku kan... Hiks2... Kedua, sebab beliau sungguh bersemangat waja! Memula, cam nak tak nak jer kan... Bile dah sampai situ, terus jogging secara tak berputus asa cam aku. Sebagai bukti, sila lihat kelenjunan baju yang beliau pakai. Owhhh... tu bukan tipu2 main simbah2 air mineral kasik basah, ok! But, original sweat! Tengok cara beliau minum pon dah buleh rase yang beliau memang baru pas jogging tak hengat. Syabas2...


~ Owhhh... cayanggg... mak! Mmuahhsszzz! Nanti, kite jogging sesame lagik, ek?! ;)


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

2 comments:

RaFFLeSiA MeRaH said...

smgt sungguh dorg ni berjoging yerrr....harap2 dpt ukuran badan yg ideal...

ArELeEz said...

RaFFLeSiA MeRaH,
owhh.. yeahh..! kalo nak hapuskan lemak2 tepu, kene la b'semangat waja! xbuleh la hangat2 t**k ayam jerk! usaha tangga kejayaan! cewah..! over lak! hiks..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google