SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, June 9, 2009

TeRjAH wEdDiN' @ kUaLa KaNgSaR

Sabtu lepas, aku & my 'sayang' attended kenduri kawen kakak Roy kat Kuala Kangsar. My MIL ngan abah pon join skali. Diorang la yg ajak, xtually. Kami sekadar menurut perintah jerk! ;P Abah pesan suh dtg kul 9.30 a.m. Kalo slalu tu kitorang slalu 't'babas', tp ari tu we ols on time, kul 9.30 a.m gak dah t'pacak kat umah mertua. Abah ngan my MIL plak yg xpunctual kali nih! Lam kul 11 a.m baru b'tolak coz abah & my MIL attend kenduri kat umah pak su my 'sayang'. Aku xgi pon dgn alasan xde transport. Bley diterime pakai ke reason nih? Pdhal, umah Pak Su tu sekangkang kambing jer jaraknye, sebelah umah my MIL. Ya, amponnn..! He3...


~ P'jlnnan ke Kuala Kangsar adalah sgt xbesh & merimaskan! Jem di setiap plaza tol! Bnyk tahap gabanz kenderaan yg menuju ke utara. Sampaikan petrol station & r&r pon bapak la bnyk kenderaan, ok!


~ Muka aku yg b'kerut2 menandakan 'aku dah bosan3..!' Plus, aku sdg dlm cobaan utk m'tidokan diri coz kepala dah fenin & montot pon dah kematu dok lam keta. Slalu, kejap jer dah sampai. Kali nie, jenuh aku tido, tp tetap xsampai2 lagik! Lame tul la haiii..! Hu3...


~ Mase nie cam dah ok sket la... Tetibe, aku nampak 1 keta yg cun, yg aku bulatkan tuh! My 'sayang' kata, tu keta Ferrari. Sekejapan jer dia cilok2 masuk celah2 keta len, pastu trus ilang. Wah3..!!! Anak sape la yg bwk keta tu, ek? Isk3...


~ See2!!! Jem xsudah! Huk allohh haiii...


~ Kitorang sampai umah Roy lam kul 2 p.m. Dah sunyi sepi jer... Org len dah balik, kitorang baru hegeh2 nak makan. Aku makan b'tambah, ok! Coz aku lapor tahap melampau! ;P

Nan ado gambar pengantin coz pengantin xb'sanding, just makan b'adab jer. By da time we ols sampai, pengantin dah selesai makan b'adab. Pengantin lelaki dah tukar baju dah pon...


~ On da way back, we ols singgah Karai coz abah nak carik tempat nih (M.S Zabki (M) Sdn. Bhd.), nak deal ngan ownernye utk supply kerusi bebudak tadika. Abah dpt job repair tadika. Tp, xbley deal coz opis tutup. Plus, call pon xb'angkat. So, cancel jumpe, trus headed to Bandar Kuala Kangsar, nak soppin' la konon2.

Aku plan nak beli tudung, nan ado la plak yg b'kenan. Sumenye cam hampehs jerk! Tp, aku ade rembat kain ela, chantek la bg aku, kaler oren. Murah lak tuh! RM 23.90 jer sepasang. Aku dah kasik kat mak pg semlm, mintak tlg jahitkan. Siap ngan contoh2nye skali. Pastu, aku nak upah Amir (my cousin) jahitkan manik2 kaler oren gak. Wah! Malatops la aku gi opis nanti! Muahaha...

On da way balik, aku xsedar ape dah. Zzzzzzzzzzzzzzzz...............


* So far, ade 3 pasang kain ela yg tgh tggu turn nak kene jahit ngan mak. 1 batik, 2 lg kain ela bese. Baju raye xsoppin' lagik nih! ;P


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

2 comments:

Faizah_Haris said...

tensen wooo jem sana sini....uhuksss..len kali takmo bercuti la time coti sekolah...huhuhu..baju raya?? erkkk pon blom bli lg ni...ishk3

ArELeEz said...

Faizah_Haris,
kalo jem time panas m'bahang lagik tensen kan? huhuhh..

sila beli bj raye dgn segera, sementara stok masih ade.. ;P

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google