SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, June 12, 2009

SaJe JeR sKeR2... ;)

SAPE HEBAT


Man: Bapak aku hebat. Dia polis. Sume org takut ngan dia.

Ali : Eleh, bapak aku lagik terer. Kalo dia suh org tunduk, mesti org tu tunduk.

Man : Wow! Bapak ko keje ape?

Ali : Tukang gunting rambut.


KELAS BI


Ayah : Apsal B.I kamu nie asik dpt kosong jer...! Apsal hah?

Anak : Eh, ayah! Tu bkn kosong. Td cikgu adik dah kasik bintang bnyk kat bebudak len. Ade dpt 5 bintang la, 4 bintang la. Bile turn adik jer, bintang dah abis. Sbb tu cikgu bg kat adik bulan.


SUDU


Doktor : Encik kene amik 3 sudu ubat nie setiap ari.

Pesakit : Eh! xbley la doktor.

Doktor
: Kenapa?

Pesakit : Rumah saya ada dua sudu jer.


MAYAT

Cikgu : Hasan,sambungkan 2 ayat ini menjadi satu. 'Ali menaiki basikal ke sekolah. Ali ternampak mayat.'

Hasan : Ali ternampak mayat menaiki basikal ke sekolah.

TIRU

Cikgu : Encik,anak awak didapati meniru Ali dalam exam.

Bapa : Apa bukti awak?

Cikgu : Encik tengok soalan nombor 4 nie. Siapakah menemui Pulau Pinang?Seman tulis "Saya tak tahu"dan anak encik tulis "Kalau engkautak tahu, aku lagi la tak tahu".

DOKTOR

Suatu petang datang seorang lelaki berumur ke kelinik ENT , kerana telinganyadi masuki biji kacang hijau semasa dia membeli barang dapur di pasar.

Doktor : "Selamat petang..."

Pesakit : "Selamat petang Doktor!"

Doktor : " Ada masaalah apa .....?"

Pesakit : "Telinga saya dimasuki biji kacang hijau, Doktor..."

Doktor : "Biar saya periksa telinga anda!" setelah diperiksa... .

Doktor : " Ada2 cara untuk mengeluarkan biji tersebut..."

Pesakit : "Apa caranya doktor?"

Doktor : "Pembedahan kecil kosnya 2 ribu ringgit dan pilihan kedua pula percuma..."

Pesakit : "Mahal sangat Doktor, kalau yang percuma bagaimana?"

Doktor : "Yang percuma kena sabar..."

Pesakit : "Baik, saya sabar, dan bagaimana caranya...?"

Doktor : "Anda sirami telinga anda 2 kali sehari dan nanti jika sudah jadi tauge' anda tinggal tarik keluar."

Pesakit : "Huh

Dpt email nie dari "faiza318". Saje jer sker2... He3...


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

4 comments:

izzahfarhana said...

hahaha kelakoooo lah! =DDDDDDDD

ArELeEz said...

izzahfarhana,
leez pon senyum2 gak mase baca td. hiks2..

Solehah said...

aku suka la lawak tiru tu..tp dtg mana plk watak seman tu yek..dorg salah taip kot..ke aku yg salah paham..

ArELeEz said...

Solehah,
ntah la.. aku copy paste jer. he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google