SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, June 3, 2009

A_bErN dEmAm

Anak sedare aku yg 1st, A_bern dah balik. School holidays kan dah start... Skang nih, dia dok kat umah mak coz kakak aku gi trainin' kat Ipoh. Baru baik dari demam budak nih! Ari Ahad ari tu, aku kuar ngan mak, aku roger2 A_bern, nak ikut kitorang x?! Dia cakap, nak ikut. Tp, muka monyok mandom jerk! Kakak aku yg bgtau dia demam. Demam2 pon, ade ati nak ikut aku b'foya2 ngan mak. Isk3... ;P

Bile dah balik umah mak, dia trus tido. Aku rase la dahi dia, panas semacam jer... Aku ajak mak bawak gi klinik. Mak aku pon trus call kakak aku yg tgh blajar memandu tuh, inform yg kitorang bwk anak dia gi klinik.


~ See2!!! Monyok jer... Xceria langsung! Eh! Ade ke org demam ceria, ek? Aku pon 1 daaa... He3... Tudung tu, tudung mak aku. Dia main sarung jer... Plus, after masuk asrama nie kan, A_bern dah bnyk b'ubah. Penampilan b'ubah... p'watakan pon b'ubah... Dolu, kalo kuar, penampilan sume nak cam Elyana si Tapak Suleman tuh! Ngan fringenye... ngan aksesorinye... Tp, skang baju pon besor2 alam, ok! Dah insap rupenye anak sedareku yg sorang nih! Ahaks2...

Pas doctor kasik ubat, dan2 tu gak aku suh dia beli roti. Pastu, bley makan ubat. Ajak makan nasik xmo la plak! So, suh makan roti jer... wat syarat.

Alhamdulillahhh... skang dah ok sket. But, still mak monitor suh makan ubat.

Mlmnye, aku, my 'sayang' & mak gi soppin' kat Giant. A_bern xikut coz kakak aku dah amik bwk balik. Pusing2 Giant dari kul 6 p.m sampai Maghrib. So, trus gi semayang kat masjid, xsempat dah balik umah. Pas semayang, we ols gi makan2 kat City Mewah. Aku makan tomyam campor jer, diet, gitu! Ahaks2... My 'sayang' makan bihun tom yam, mak plak makan kueteow sup. Gambar xde coz out of battery. Harap mahap, ye! ;)



~ Mase nak simpan2 barang soppin' kat lam fridge, baru la aku perasan kat buah pelam nih. Beli mase gi Kuantan ari tu. Xb'usik lagik. Isk3... sayang kalo xmakan, lembik plak kang! So, aku suh my 'sayang' kupas, makan sambil tgk tv. Sejibik makan b'dua pon xabis. Besor godang buahnye.


* Ptg nie, aku ingat nak service peti sejuk la... Serabut jer aku tgk! Plus, mane la tau, kot2 ade lagik stock makanan yg kitorang 't'lupe' nak makan. He3...



::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

2 comments:

Faizah_Haris said...

waaa musim demam...adoiii....cepat la baik demam oh demam

ArELeEz said...

Faizah_Haris,
kalo la musim demam tu cam musim buah2-an, kan syiok! he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google