SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, June 12, 2009

M'JaHiT mAniK pD bAjU kUrUnG

Aku sker baju kurung yg dijahit manik kat hujung tangan & bawah baju tuh! Skang nie, kalo aku wat baju kurung ke... pesak gantung ke... mesti aku jahit manik gak! Tp, xsume la... Ade gak yg xb'manik coz xsempat. Main pakai trus jerk! Eh2!!! Tp, bkn aku, ok yg jahit manik2 tuh! Kalo aku yg jahit manik, alamat pengsan la my 'sayang' & mak aku..! Bkn tu jer, silap aribulan, my MIL pon bley pengsan gak tau! *Kenyataan ini menunjukkan 'betapa rajinnye' aku m'buat kerja2 seni nih..! Ha3...*

Aku upah Amir la... cousin aku. Fyi, Amir adalah sorang lelaki ye tuan2 & puan2 sekalian. Tp, beliau hamat la interested ngan keje2 seni camnie nih. Cam tahun2 lepas, beliau gak la yg bnyk tlg mak jahit tulang belut/mata lalat kat leher baju tuh! Normally, time2 nak raye la mak mintak tlg beliau. Kira upah la kan... To me, Amir nie ade bakat semulajd + minat yg m'dlm. Kalo dua2 tu nan ado, toksah mimpi la nak b'kecimpong ngan keje2 seni nie... Rentikan la...

~ Baju nie baju batik yg aku pakai ari Kamis tu, ha..! Ari Kamis kan wajib pakai batik... Sblom nie, nan ado manik2 pon... Baru2 nie jer aku suh Amir jahitkan manik. Murah jer U ols... 15 hengget jer..! Kalo tebal/bnyk lapis, aku kasik la 20 hengget. Plus, nie mmg harga yg dia letak mase mule2 deal ngan dia dolu. Harga sedare-mare, gitu! Ahaks2... Manik ngan benang aku beli sendirik la... Aku kasik kat Amir, pastu sker ati dia la nak design camne. Kdg2, dia wat xperiment kat baju aku. Alhamdulillah la... xpenah plak jahanam baju aku. Elok jer... So far, aku puas ati la...

Kat sini, kalo anta kedai/butik suh jahit manik mau lam 23++ hengget. Tu pon, kat tangan jer.


~ Yg nie yg bahagian bwh baju. Gambar golap, aku malas la nak edit2... ;P

Gubahan hantaran pon dia wat gak. Mase aku b'tunang dolu, dia la yg b'sengkang mata, b'tungkus-lumus ngan mak wat hantaran aku. Aku??? Aku tukang tgk jer... Pastu, tukang menguap2. La la la... larikkkkkkkkssssssssssssssssss............. ;P Sejak tu la org kampong a.k.a geng2 nenek/mak aku kalo ade nak wat hantaran2 nih, diorang suh Amir yg wat. Lauk pengantin pon same gak. Baru2 nie, ade org kampong upah suh dia wat 6 jenis lauk pengantin. Shedap, weh dia masak! Aku pon xterror masak cam dia! He3...

Ade lagik 2 helai baju aku pendin', nak suh Amir buh manik. Mak dah potong dah, tp lom jahit lagik. Xpe2... sabor2... ;)



::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

2 comments:

izzahfarhana said...

wah pndai jaet manek?beslahh.leh jaet kt tdung smee

ArELeEz said...

izzahfarhana,
tudung lom penah suh la plak kan.. y?

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google