SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, June 4, 2009

KoReAn DrAmA pOjAaN aTiKu...

Dolu2, aku minat tul tgk Korean Drama. Mase tu, citer2 Korea nie mmg tgh malatops sgt la! Berebut2 stesen tv tayang citer Korea nih! Xtually, memula aku xbrape interested. Aku bih prefer tgk citer Cinoz yg tayang kul 7 p.m kat tv2 tu, ha!

Aku ingat lagik camne aku bley t'jatuh chenta kat Korean Drama nih. Mase tu, sem. break. So, aku balik kampong la... Aku tgh gilos tgk citer Cinoz yg kat tv2 tu la time tuh! Tp, mak nak tgk citer Korea, Winter Sonata. Memula, aku mmg xsker citer Korea. Ape lagik..?! Berebut channel la aku ngan mak. He3... Kesimpulannye, percentage menonton citer Korea lagik tinggi b'banding citer Cinoz. But, still xmenyemarakkan minat aku lagik nak tgk citer Korea. Bkn ape... Aku xsker citer yg dialih bahase. Cthnye cam Winter Sonata tu, ha... kan ke citer Korea tu... Tp, apsal jadik bahase Mandarin lak kan..?! Mulut kumat-kamit ikut len, bunyik len. W/pon bih kureng jer, tp aku xfeel la nak tgk...

Bile dah ujung2 nak abis Winter Sonata baru aku cam t'b'minat. Tu pon pas tgk Bae Yong Jun (Kang Jun Sang) versi dewasa. Ensem, siottttttt...........!!!!!!!! Cair tahap gabanz wooo... ;P

~ Pastu kan tv3 ulang tayang balik citer nih... mase tu la aku gagah tgk dari mula sampai abis! Mak aku pon cakap, 'Tu la... dolu mak kata syiok, adik xmo caye...' Ok la... Ok la... Syiok la... ;P Tp, mak plak yg xtgk mase diulang tayang tuh coz mak mmg xsker tgk citer yg dia dah tgk bnyk2 kali, w/pon citer yg dia minat sgt cam Winter Sonata tuh! Mak sker tgk skali jer. Aku plak trus jadik peminat setia Korean Drama. He3...

* Credit to soompi.

~ Pas Winter Sonata, citer Autumn in My Heart la plak! Besh gak citer nih! Sedey plak tuh! Tangkap leleh jerk! Uhuks2...

* Credit to whenifallinlove

Dari sehari ke sehari, makin m'canak2 Korean Drama kuar kat stesen tv. Ade genre sedey, kelakor, romantic... Macam2 ada..!!! Ha3... Poster Bae Yong Jun t'pampang kat kedai VCD/DVD. Sape ade poster mamat tuh, kira bangga tahap gabanz la... Kira bley kembang-kempiskan idung la... Ha3... Pastu, mula la berangan, nak carik pakwes2/balaks2/bf(s)2 yg rupe iras2 ngan Bae Yong Jun. Ecewahhh..!!! Xbley blah tul! Muahaha...

~ Lg 1 Korean Drama yg m'jadik sebutan adalah Full House. Starrin': Rain & Song Hye Kyo. Dua2 cute! I like..! Ahaks2... Kalo tgk Rain menari, lagik la I like!!! Yariibaaa2... ;P

* Credit to crayonkakak2.

~ 8tv plak kuarkan Korean Drama, siap ade spesel slot lagik! Aku ngan mak jadik penunggu setia 8tv. Kul 8.30-9.30 p.m, t'pacak la dua2 beranak kat depan tv. My Lovely Sam Soon nie pon we ols tgk gak sampai abis. Aku sker kat heroinnye sbb brutal! Hiks...

* Credit to koreandrama.

Antara drama2 (Korea) len yg aku tgk adalah Green Love, Stairs To Heaven, My Love Patzy, 1st Love, Hotellier, etc.2... Tp, skang aku dah xbrape interested dah. Mak pon same... Xtau la nape?! Kekangan mase kot! May be la kan...

Korang2 camne plak? ;)


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

6 comments:

Dakjaat™ said...

owh .. winter sonata... :) kenangan cinta terindah time sekolah dulu .. ehehehhehehe! :p

ArELeEz said...

Dakjaat,
ecewahhh..!! ;P

khaiza said...

jangan lupa tahun ni akan ada Full House 2..Tapi kalu nak tgk kat malaysia alamat ye tahun depan lah. Tapi x tau lagi sapa berlakon. Mintalah biar rain juga yang berlakon.

ArELeEz said...

khaiza,
owhh.. really?? gud2.. ;)

ya, rite..! hopefully, diorang kekalkan hero & heroin yg same! ;)

sweetheart said...

akak br je abih khatam my lovely samsoon ngan my girl
best gilak

ArELeEz said...

sweetheart,
owhh.. peminat korean drama gak rupenye.. he3.. tp, leez xsker endin' my lovely sam soon tuh coz cam xde endin' jer relationship diorang. huhuhh..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google