SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, April 8, 2009

AiR TeMbiKai + SoToNg GoReNg TePuNg PuNyE pAsAL..!

Aku sentap sgt2 last Friday. Bkn sentap dgn my 'sayang'. Tp, sentap dgn mende/isu yg mungkin korang rase remeh sesgt!

Gini... ptg Jumaat tu, we ols plan nak kuar gi mkn2. Siap2, pas Isya' trus kuar. Nak dijadikkan citer, aku teringin sgt nak minum water melon juice. My 'sayang' pon singgah kat 1 gerai nih, open air, siap ade screen besor utk football fans. Kira cam bagus la kan... Tibe waktu amik order, aku pon mintak la water melon juice. Bley plak mamat amik order tu cakap, 'Air tembikai xde, kalo nak jus buah, yg ade just apple ngan fresh orange jer'. Owhhh... mase tu aku ok lg. My 'sayang' tanye, nak makan kat situ/carik tempat len jer? Aku cakap, ok jer la. Tp, nanti tapaukan water melon juice. So, set..! Masuk bab order makan lak, my 'sayang' order nasik goreng kampong + telur mata + tom yam campor. Aku xmo makan nasik, aku nak makan sotong goreng tepung jer. Tetibe, bile makcik yg tukang serve tu bawak makanan yg kitorang order, dia xbawak sotong goreng tepung skali. Aku pon tanye la... Dia bley cakap, 'Ade order ke? Jap, ek!' Xlame pastu, dia dtg balik cakap yg sotong dah abis. Trus aku hangen 1 badan!!! Ye la kan... tempat makan bukak seluas alam, customers mlm tu xramai mane pon, lam 7 org includin' us, plus, tempat tu bukak ptg, so camne lak sotong bley abis??? Dah tau nak b'niaga, beli la sotong bnyk2! Huhhh!!! Trus aku sentap, leleh2 air mata coz xdpt ape yg aku nak. Mmg salah 1 peel aku, kalo aku nak s/thin' sgt2, tp xdpt/memule kata ade, pastu xde plak, aku akan sentap sambil pot pet pot pet.


Sib baik my 'sayang' pujuk, ajak makan kat City Mewah. Memula, jual mahal! Tp, lame2 gua cair, beb! Ahaks...


~ Dpt gak akhirnye air tembikai. Owhhh... sorga2... ;P



~ My 'sayang' order desert jer, ais krim goreng coz perut dah penuh.



~ My 'sayang' xabis2 gelakkan aku coz of my peel yg bg beliau sgt la kelakor..! Owhhh... kelakor, ek? Sentap lagik kang, ha!!!


~ Mata sembap, baru pas nangis. Uwaaaaaaa.........



~ Cuba utk hepi semula...


~ Puas ati coz dpt makan sotong goreng tepung. Yabedabeduuu...!!!

~ Tetibe rase nak makan fish n chips lak. Xpenah try. Hmmm... not bad!

Tempat makan yg td tu aku dah blacklistedkan! Xmo gi kat situ dah! Serik!!! Huh!!!

::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

2 comments:

Hafiey said...

Dasat gak yek .. tak dapat nangis? Hehehehe ...

U nangis ur sayang ada ... boleh la ...

Alah, setakat sotong goreng tuh, meh turun terengganu ni ... gua kasi u satu kapal sotong goreng ... ada beran?

ArELeEz said...

Hafiey,
dasat ke? he3.. xtually, dat's 1 of my bad attitude, maybe..
owhh.. kalo pasal sotong goreng tepung, lautan api sanggup ku renangi! kui3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google