SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, April 2, 2009

PeCaL iTu... BrOoChEs iTu...

Ini citer last saturday, sowy la kalo U ols rase dah basi. Tp, xkira la basi ke xbasi, nak publish gak! ;P

My 'sayang' gi PWTC, ikut rombongan. Aku nak ikut, tp seat dah full, xbley nak adjust dah... My 'sayang' pon dpt last call seat. Hu3... Plus, my 'sayang' gi pon coz ade relate ngan incomin' jobs. Hmmm... xpe2... (statement m'tenteramkan ati sendirik! Huuu...)

Pepagi lagik, lam kul 6.30 a.m my 'sayang' dah anta aku ke umah mak. Xmo dok sorang kat umah, I kan penakutz... Heh3... Sampai umah mak, aku sambung tido balik. Sedar bila mak kejut aku, tanye lunch nak makan ape?! Xpatut tul kan? Ade ke mak lak yg tanye anak nak makan ape?! Sepatutnye, anak la yg tanye mak nak makan ape?! ;P Btw, aku cakap, aku xkesah mak nak masak ape?! Mak suggest nak wat pecal. Aku on jer... He3...

~ Pecal, siap!!! Ade timun, kacang panjang, pucuk ubi & taugeh. Pucuk ubi tu mmg feveret aku. Xde yg len pon xpe, as long as ade pucuk ubi ngan kuah pecal, laju jer aku makan. Hiks... Owhhh... korang jgn ingat aku m'buta jer sampai xtolong mak masak! Aku tolong, ok! Cam timun ngan kacang panjang tu, aku yg potong. Pastu, kacang tanah goreng tu pon aku yg tolong makan. Erkkk!!! Kira tolong la gak tu kan??? Muahaha...


~ Kuah pecal. Dah nak abis makan, baru aku hengat nak amik gambar. ;P


~ Ikan goreng.


~ Lauk nie, mak yg teringin. Ikan termenung masak cili padi. Aku pon sker gak, xtually.


~ Mak sportin' ari tu coz dia kasik lak aku amik gambar. Siap posin' tgh minum lagik! Hiks...

Aku mmg xbley m'dietkan diri kalo dok umah mak coz aku asik makan, tido, makan, tido jerk. Pas lunch, aku tgk tv, pastu baring trus t'tido. Bangun, semayang Zohor, pastu sambung tido balik. Pastu aku makan balik. Waaaaaaaaa.......... mok2 la aku camnie.........!!!!!!!!!! Huuuuuu.....

My 'sayang' sampai umah mak kul 10.15 p.m. Mase tu aku dah t'tido tgk konsert AF. Yg aku ingat, last performance yg aku tgk b4 zzzzzzz was Obri nyanyi lagu Abg Beca. Well... I was so hepi coz I got gifts from my 'sayang'. Ngeeeeeeeeeee......... (senyum sampai telinga... Ahaks...)


~ My 'sayang' belikan brooches. 1 kaler putih, jenis yg b'juntai2 camnie...


~ Close up sket.


~ 1 lagik yg jenis sejibik camnie, blue colour. Bley la match ngan baju batik, pakai on Thursday. Wah, gitu!!! ;P

Kalo everyday dpt gifts kan syiok. Sorga jer... He3...

::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

7 comments:

E.L.L.Y.N said...

sedapnye pecal...
dah lama x mkn...
sbb malas buat..hehehe

masviona said...

alamak dah lama tak makan pecal...terliur lah plak
saya suka makan pecal w/pun saya pun org jawa tp saya suka...:)

Faizah_Haris said...

pecal ek? hihiii baru teringatt kuih pecal yg telah diborong kt kg aritu masih t'smpn rapi di dlm peti ais...bila nak wat ntah? hihi

ArELeEz said...

E.L.L.Y.N,
leez rajin makan, tp mmg very da lazy nak wat. ha3..

masviona,
owhh.. jawakah..? leez pon ade darah jawa gak! sekapal la kite.. he3..

ArELeEz said...

Faizah_Haris,
huk allohh haii.. he3..
kalo dah wat, courier ke sini, ek! ;P

meare said...

owh,mcm tu ke rupe pecal,br ku tahu..

ArELeEz said...

meare,
org utara xmakan pecal ke? erkk..!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google