SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, April 16, 2009

TuDuNg KaRaN. ;P

Semlm, aku on leave. Aku gi Ipoh, temankan kakak aku, dia ade interview kat Jabatan Penerangan. Mak pon gi gak, kasik moral support gitu! ;) My 'sayang' of cos la kan... driver of da day! Hiks... Pas Subuh dah b'tolak coz interview start kul 8 a.m... katanye... heh3...

Ujan lebat along da way. Aku pon apelagi... zzzzzzzzzzzzzz la... Sejuk jer... Pastu, suram2 jer cuaca... Sorga2... Ha3... Kakak aku dpt turn no. 16. Out of brape, aku pon xtau. Sementara, kakak aku diinterview, we ols makan b/fast yg mak tapau, cekodok pisang ngan cekodok kentang. Cekodok pisang tu feveret my 'sayang' while cekodok kentang tu feveret aku, made by my mom. Sgt gud kan mak aku coz memenuhi citarase aku & my 'sayang'. He3... Lepakin' & makan lam keta jer coz ujan still lebat wooo... Malas nak carik port b'payung2 bagai...

Mak ajak gi GM, nak beli tudung katanye. Plus, mama Kak Aneem & kawan mak pon pesan tudung gak. Kitorang sampai GM tu lam kul 11 a.m, but still bnyk kedai2/kiosk2 jual tudung yg still close. So, my 'sayang' ajak lepakin' foodcourt. Aku order porridge ngan cucuk seafood, my 'sayang' makan mee kicap, mak lak minum teh panas jer coz mak nak makan tapau yg dia masak & bring along. Mak aku mmg camnie, kalo gi memane, dia bih sker masak, pastu tapau. Pastu, lepakin' kat memane, kat taman ke... kat port2 yg sesuwai la... makan. Kira cam lite2 picnic la... Xcept kalo gi jauh2, baru la mak xtapau. Basi plak kang! Hiks...

~ Pas b/fast (konon! kul 11 a.m, b/fast ape ke mendenye kan...), trus carik tudung. Jenuh tawaf kat 1st floor GM tuh, carik tudung yg b'kenan, tp nan ado. Turun jer escalator, trus nampak kiosk jual tudung yg cam menarik jerk. Bila diamat2-ti, baru la prasan yg kitorang mmg slalu beli tudung kat p'jual tudung tu coz tudung2nye up to date, chantek2, bnyk choice lak tuh! Tp, diorang nie xde premis kalo xsilap aku. Diorang slalu join2 karnival2 sane sini. Mak rembat 1 yg plain, kaler ijo ngan kaler peach utk mama Kak Aneem. Aku rembat gak! Harus gitu! Ahaks... Aku rembat yg lam gambar nih, of cos la purple kaler kan... Tudung karan namenye coz corak cam karan kot! Ha3... Watever..! Aku ketuk harga dari 28 hengget jadik 24 hengget. Memule aku ketuk jadik 20 hengget, xdpt. Pastu, aku ketuk beli 3, 20 hengget jer. Nak menangis diorang. He3... Ok la... ok la... 24 hengget la... Plus, bukan duit aku pon, ujung2 aku ketuk duit my 'sayang' lorrr... Dat's y la org cakap, 'isteri memerlukan suami..!' Muahaha... larikkkksssssss... Plus, my 'sayang' dah rembat suar kat UO, so mane aci kan... ;P

Kul 12.45 p.m baru kakak aku abis diinterview. Mak dah lapor, my 'sayang' trus pecut gi Taman Rekreasi Sultan Abdul Aziz for makan2. On da way back, sampai Kampar, change driver, Aku plak bawak keta. Mak aku trus xjadik tido. Dok bg advice kat blakang. Wakaka... Kelakor jer...

::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

2 comments:

RaFFLeSiA MeRaH said...

jabatan penerangan? waaaahhh...tu jabatan akak tuuuu....satu bumbung la kalau kakak leez berjaya intebiu tu nanti yerrrk...hehehe, jwtn ape tuu?? nape tayang tudung ajerrr...tuan nyer tudung pakai ler tudung tu baru snap gambar, lagi cunnnn....hiksss...lupa nak tanyer, dh dpt lesen ker?? mgkin akak termis entry kot....

ArELeEz said...

RaFFLeSiA MeRaH,
interview jer kat jab. penerangan. postin': pelbagai jabatan. xkesah la kat mane, i wish da best for her.. aminn..
ingat nak pakai sok tudung tuh, baru snap. tp, dah xsabor nak reveal.. he3..
lesen comin' soon. i've passed da test maa.. ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google