SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Sunday, April 12, 2009

PLkN TeLuK rUbiAH

My 'sayang' citer yg my MIL nangis2 windukan anak bongsunye, Bulat yg diarahkan masuk PLKN. Windu banget tuhhh..!!! Cian my MIL kan..?! Hiks... So, last Sunday aku, my 'sayang', my MIL & A-im gi tgk Bulat kat PLKN Teluk Rubiah.

Sampai lam kul 11-ish a.m. Tp, sgt2 panas, ok time tuh! Sweatin' sesgt!!! Hu3... Pelawat xbley main redah jer. 1 of us iaitu my 'sayang' kene register name dolu + bilangan pelawat yg dtg, pastu kene kasik IC. Diorang bg 1 pas masuk yg my 'sayang' kene pakai. Bile nak balik, baru diorang kasik balik IC & my 'sayang' kene return pas tuh. Waaa..... b'procedure sungguh la... ;P


~ En. Bulat dah tukar imej, rambut kasik potong ala2 soldier. Kulit pon jadik gulita sket. Asik marchin' jer kot keje bebudak PLKN nih! Sib baik zaman aku lom ade PLKN. Gua mmg xsker mende2/aktiviti camnie! Mase kat campus dolu tu t'pakse jer masuk Kesatria Negara coz diwajibkan. Kalo x, jgn harap la... Rimas! Panas! B'lengas! Eiiiiiiiiyaaaaaaa..... ;P

Budak kecik yg Bulat dok dukung tu namenye Nurul Athirah Qistina, anak my SIL, Awa. T'sgt la chubby, ok! Keje dia asik minum susu, pastu tido jerk.


~ My 'sayang' tgh kupas pelam yg Cik Am tapaukan utk Bulat. Tp, aku yg cam kebulur nie yg melantak pelam tuh! Bulat wat dunno jer... Even nasik + lauk yg my MIL tapaukan pon aku yg makan dgn b'seleranye. Lauk ayam, sehhh...!!! Wakaka...


~ My MIL ngan my SIL sume cakap Qistina ikut perangai aku coz sker makan & tido. Hu3... Aku xb'salah dlm hal ini... Huuuuuuuuu.........


~ Antara pelawat2 yg dtg nak tgk anak2/adik2/etc.2 diorang. Quite ramai la... Tp, my MIL cakap xseramai mase mule2 dia dtg tgk Bulat dolu tu. Time tu bapak la ramai... katanye...

On da way back, aku ingat nak singgah Manjung, nak beli tudung. Tp, masuk2 jer keta, mata aku dah xbley bukak la plak. Ngantuks gilos! So, cancel penyinggahan ke Manjung. Trus balik jer. Xpe2... Len kali bley gi Manjung. Bknnye jauh pon... ;)

::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

2 comments:

meare said...

gebunya qistina tu,dpt kat aku kalu,tau la aku nk gomol,aummmm...

ArELeEz said...

meare,
wah!!! ganaznye hang..! sker gomol2..! wakaka..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google