SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, April 7, 2009

SoToNg MaSaK kiCaP

Skang nie kan, kalo gi beli wet stuff cam ikan ke... sayur-mayur ke... aku dah 'xgreedy' cam dolu. Kalo dolu, segala mak nenek spesis sayur aku nak beli, wat stock. Tp, pas dibrain wash oleh my 'sayang', aku mula 'insap'. Ye la kan... aku beli bnyk2 mende alah tu sume, sape nak masak? Bknnye ari2 aku masuk dapur! Plus, skang nie we ols tgh avoid dinner. B'diet konon, gitu! Ahaks... So, lagik la xbrape nak memasak! Kesimpulannye, bih kureng twice a week jer pon yg aku peruntukkan utk sesi masak-memasak nih.

Dat's y la my 'sayang' xkasik borong sayur-mayur/ikan/etc.2 bnyk2 dah. Bile bukak fridge mase sesi penyelenggaraan di ujung minggu, confirm bnyk yg kene buang. Bazir jer! Owhhh... m'bazir itu kan amalan syaiton... Nggak bagus, dong... ;P So, my 'sayang' advise, kalo nak beli pon, lam 2 jenis jer & make sure ujung minggu masak. Bley ke aku memake surekannye, ek? ;P


~ Ari Ahad ari tu, aku pon merajinkan diri memasak sotong masak kicap. 1st try nih! Kira bley layanz la...


~ Pastu aku masak nih plak, tumis labu air. Aku lupe buh cili merah la... Cam xb'seri jer kan?! Tp, bkn lupe, xtually... Yg benornye, aku lupe kat mane aku campak cili merah. Aku ingatkan dah abis. Rupe2nye ade jer t'selit kat celah2 kacang buncis. He3...


~ Last but not least, aku goreng ikan masin yg cam kopok nih. Xmasin, ok! Ratah gitu jer pon sodap..! ;)


~ Owhhh... ade lg 1 maaa... Aku goreng kopok nih as side dish.

Simple jer... Tp, cukup utk mengenyangkan kami b'dua... Heh3...
* Bile la aku nak masak2 lg, ek? Hmmm... ;P

::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

6 comments:

Elyn said...

terliur tgk ikan masin tu!!

lily lotus said...

camnelah laki tak bertambah sayang...

Faizah_Haris said...

shedappppppnyerrr sotonnnnn kicapp tu.....ishk3!!

eja said...

dlm byk2 lauk kat atas ni..ikan masin jgk yg amat aku rs best..fuh...sodap tu..

ArELeEz said...

Elyn,
ikan masin mmg p'buka selera kan?!

lily lotus,
owhh.. i like dat statement..! ahaks..

ArELeEz said...

Faizah_Haris,
shedap.. terangkat woo.. ha3..

eja,
same la kite.. ikan masin mmg sodap! ;P

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google