SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, April 2, 2009

DriViN' TrAiNiN' LaGiK..!

Wah! Lame tul aku xb'blog, ek! Dah b'sawang2 dah P.U.R.P.L.I.S.H aku nih! Uhuks2... Hmmm... see!!! Sampai t'batuk2 aku buang sawang2 yg b'maharajalela tuh! Muahaha...

I m'bz b sket la, U ols... Pas team ISO dtg sini, lagik la I m'bz b. Yg tu kene tul kan... yg nie kene settlekan... yg sinun lagik... Owhhh... Al maklum la... staf baru, en. boss pon baru. Bnyk lg mende2 yg we ols xbrape nak tau. Tp, kan... aku rase aku tau coz aku slalu refer pd senior staff yg mmg bnyk xperience & ilmu in keje2 p'khidmatan awam nih. Yg timbul problemo bile en. boss aku tu xmo refer pd org2 veteran. Plus, kitorang dah tegur secara t'hormat yg ape yg dia wat tu xmenepati ISO. But, he's so stubborn la... Dah la stubborn, xngaku salah lak tuh! Defendin' himself jerk! Huhhh!!!

Alamak! Dah lari tajuk la plak! He3... Bkn ape..?! Saje jer meluahkan perasaan di pagi ari... ;P Btw, ari Selase & semlm aku gi drivin' trainin' as usual. This time, aku blajar parkin' & naik bukit. Susah gak, ek! Dah la Uncle Ah Meng asik sound2 aku jer! Allooo!!! Aku baru 1st time, ok pegang stereng naik bukit parkin' bagai... of cos la xterror! Len la kalo dia dah ajar aku 16 kali tp aku still xreti2! Tu wajib la dia sound aku! Agak2 la...


~ Nie imej aku semlm. Aku pakai baju baru, ok! Bau kedai lagik, ha! Owhhh... nanti aku story mory mornin' glory sesi penyopinganku, ek! ;P


~ Nie la tempat trainin' tuh! Ade skali tu kan... mase Uncle Ah Meng dok sound aku suh tgk tanda aras kan... dia dok jerit2, 'U tgk itu batu putih la..!' Tp, bile aku tgk kat jln tu mane ade batu putih pon! Pastu, dia kuar keta, tunjuk kat 1 arrow yg ade kat jln. Aku pon sound la dia balik, 'Tu bkn batu putih! Tu arrow putih!!!' Trus dia senyap, angguk2 kepala. Huhuhhh!!! Tensen aku!

* Ari nie, ade trainin' lg. Kalo dia sound aku pasal mende2 yg aku rase aku tul, aku akan pastikan aku sound dia balik! Huh! Pedulikkk!!!

::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

9 comments:

Ms.Lilies said...

tingat balik zaman belajo bawak kete dulu...cuak je tiap kali lalu tepi lori

RaFFLeSiA MeRaH said...

lum test jpj lagi ke leez? akak rasa mcm dah lame benar duk belajarnyer....hehehe...

fealize_eleanoer said...

ermmm...

saya sblm btl2 trening kat tmpt gitu,saya amik kursus trening sendiri dulu..hahaha...cek abg ajar kan..kat area kilang2...sbb if x bljr sendiri dulu,nnt amik masa lama sgt pulak utk real trening...

part yang saya bljr 1st dgn cek abg ..ialah part naik bukit pastu tarik handbreak....hahahah...bile ingt balik mase da terer2 ni ewahhh,mcm klako je dulu time2 bljr tuh...gile penakut...hikhikhik!

slmt trening yer ! ;)

ArELeEz said...

Ms.Lilies,
leez nie, bab naik bukit tu yg cam neves jerk tuh! isk3..

RaFFLeSiA MeRaH,
lom lg coz cikgu cakap trainin' 13hours maa.. pastu, baru bley test. plus, leez trainin' 1 hour jer in 1 day. tu pon xeveryday.

ArELeEz said...

fealize_eleanoer,
owhh.. kenangan kan?! ;)
tq, bebeh! hiks..

Ida said...

hehe tgk akak training kete ni, teringat lak dulu masa saya blaja bawak kete.
lawak je rasa..
hahaa masa tu tgh belajar parking. bila da masuk petak parking, pakcik yg ajar tu cakap 'keluar!'
saya pulak tiba-tiba bukak pintu kereta, keluar kereta.

tiba-tiba pakcik tu gelakkan saya kuat2, rupanya dia suruh saya keluarkan kereta daripada petak parking tu. saya pulak ingat dia suruh saya keluar kereta.
hahahahahaaha
memang takleh lupa :p
kdg2 tergelak sorang-sorang je.hihi

ArELeEz said...

Ida,
ha3!! kira ok la tu dpt cikgu yg bley gelak2. akak dpt yg asik nak sound jer.. huh! xkose!!

eja said...

mcm ku kenal gadis ini...tp knp agak lain benor wajahnya..why???

ArELeEz said...

eja,
aku pon kenal gak 'gadis' nih! tp, apsal dia makin cute, anggun & jelita, ek? ape rasianye??? muahaha..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google