SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, July 3, 2014

SAHUR 2 RAMADAN... 2014

Balik dari rumah mertua, we ols terus bersilat kat dapur. Buat preparation untuk juadah sahur. My 'Jebat' tolong masak nasik, aku pulak potong2 bahan2 yang diperlukan untuk masak subuh tu kang. Senang & jimat masa. Tinggal campak-mencampak je.

Begitulah hidup berumahtangga... Tolong-menolong tu perlu untuk ringankan beban & kurangkan stress. Kalau semua kerja / tugas letak kat bahu 1 pihak je, kesianlah pihak tersebut... 'Ini tidak adil... tidak adil... bagiku... La3...' kata Yunalis Zarai... ;P

~ Hasilnya = nasik putih + sardin + ikan masin goreng. Perrgghhh..!!! Kalau setakat 2 pinggan, aci pejam mata je... selesai! Ha3...

Menu simple macam ni lebih membuka selera we ols time sahur. You ols... bagaimana? Eceh! ;P


:: Like3, ek! ::



11 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

untunglahhhhhhh your jebat foo rajin membantu ..hahahhaa

safurara said...

sedapnyaaa nampkaaaa.

CXopportunities said...

amboi. awat upload gmba sahur? cx yg da sahur pg td ni ha dtg komen pukul 10 pagi trs perut manyak munyi. hahaha

CXopportunities said...

amboi. awat upload gmba sahur? cx yg da sahur pg td ni ha dtg komen pukul 10 pagi trs perut manyak munyi. hahaha

fairus said...

HARI NI SAHUR MAKAN ROTI DENGAN TELUR JE.. SAYA OK JE.. SIMPLE..

eja said...

try make budu tgk..sedap wei..

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
tang 'membantu' tu = xtahan! tp, tang #jebtfoo tu = paling xmenahan! ha3..

btw, alhamdulillah la kan..

ArELeEz said...

safurara,
buleh la.. wat lalu kat tekak sendirik & my 'jebat'..

ArELeEz said...

CXopportunities,
ok, fine. what if, tutup je gambar makanan tu dgn a4 paper.. baca entry je. ha3..

ArELeEz said...

fairus,
seronoklah klu dpt perut yg dah ditrain utk buleh skip nasik. perut we ols xmampu.. uhuks3..

ArELeEz said...

eja,
tok sei lah! hu3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google