SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, July 21, 2014

LIEBSTER AWARD

Dah lama sangat tak dapat award & kena tag. Tak sangka pulak tetiba dapat. Tapi, amik masa jugak la nak menjawab soklan2 tag tuh. ;P

~ Liebster Award namanya. Uiks! Siap ada 'love'! Awwsss..! He3...
Meh nak jawab soklan cepu emas, meh! ;)

1) Dah kahwin ke belum?
- Dah. Official status adalah Puan.

2) Berapa umur awak?
- Lagik 2 bln, cukuplah 31 tahun. Tapi, nampak muda remaja kan? Ahaks... #perasanmelampau

3) Awak kerja / belajar? Kalau kerja, kerja apa? Kalau belajar, belajar apa?
- I am a career woman. Seorang penjawat awam di Suruhanjaya Koperasi Malaysia.

4) Awak suka melawat blog / website apa?
- Takde spesific genre. Asalkan best & ayat entry yang tak berapa skema.

5) Awak suka shopping tak? Kalau suka, suka shop barang apa?
- Kompom suka sangat! Paling suka shopping outfit, contohnya macam baju, pants, tudung, kasut / handbag.

6) Kalau saya nak buat giveaway, boleh tak cadangkan barang apa nak bagi?
- Tudung by BenangHijau. Heh3...

7) Boleh tak share tips nak buat segmen & giveaway.
- Keep it short & simple.

8) Apa pendapat awak tentang perempuan yang suka mengambil kesempatan terhadap orang lelaki selain mahramnya macam lebih kurang pisau cukur?
- Memanglah sangat tak bagus jadik pompuan pisau cukur nih. Sebab melibatkan maruah & harga diri jugak. Tapi, kita tak bolehlah nak terus jatuhkan hukum. Maybe dia ada sebab jadik begitu. Pokok pangkalnya, niat tak menghalalkan cara.

9) Apa pendapat awak tentang Blog Anis Zahirah?
- Kemas.

10) Ada tak komen / pendapat untuk penambahbaikan penampilan & juga isi dalam Blog Anis Zahirah?
- Menulis (entry) biarlah dari hati. Ini tips, bukan komen tau! ;)

11) Rasa2 kita (Aneez Jaafar) ni macam mana orangnya? He3...
- Comel & puitis. Eceh! ;)

Terima kasih daun keladi, aniszahirah87 sebab kasik award & tag. Berpoluh jugak nak menjawab 11 soklan tuh! Macam amik final exam for final year kekdahnya... He3...

Maka dengan itu, aku nak kasik award ni kat kengkawan blogger seperti di bawah:-

v) zue damia 

Sila terima dengan redha, ye! & jangan lupa jawab soklan berikut. 5 soklan je, jangan risau! Tak berpoluh punya..! Hiks...

1) Apakah juadah raya kegemaran?

2) Tahun ni balik beraya di mana?

3) Apakah warna tema baju raya tahun ni?

4) Ketupat / lemang?

5) Beraya di kampung sendirik / kampung suami? Ha3... Soklan ni kontroversi sikit. Jawab aci pejam mata je. ;P

Soklan berbaur / ada unsur2 menjelang hari raya. Memang disengajakan. He3...

Dah, tu je. Selamat menjawab tag, you ols..! ;)


:: Like3, ek! :: 



6 comments:

CXopportunities said...

ape benda ni kak?

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

ayoo..dah lama tak buat tag ni..hahah Insha allah ade masa nanti sy buat o.k :P

Mi$s NiCkeL=? said...

thnk u. baru bukak blog

ArELeEz said...

CXopportunities,
ini namanye award & tag. ade blogger kasik award & tag. tag tu b'bentuk soklan. so, kena la jwb.. normally, mende ni macam berantai. bile kite dah siap jwb soklan, kite tag kwn2 blogger lain pulak.. begitu..

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
xpe2. take ur time..

ArELeEz said...

Mi$s NiCkeL=?,
u're welcome.. ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google