SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, July 21, 2014

IFTAR 12 RAMADAN... 2014

Appointment Mak habis tengahari. Alhamdulillah... semuanya under control. Kuantiti darah Mak pun dah meningkat berbanding sebelum ni. Dari 6 dah naik ke 9. The best adalah 11. Tapi, sebab ada peningkatan, doktor puji jugak la... Yang penting, kerang & bayam, masih kena consume untuk dapatkan bacaan 11.

Dahla dua2 tu bukan makanan kegemaran Mak. Memang berchenta sikit la Mak nak telan secara kerap. Hmmm... takpe, Mak. Pelan2 asalkan konsisten. Chaiyok2, Mak! ;)

Lepak sekejap kat rumah Mak. Cadangnya, lepas Zohor nak balik rumah sebab hari tu aku on leave. Tapi, ke laut! Pukul 4 petang baru aku sampai rumah. Sempat tertido kat rumah Mak. Heh3...

Petang tu, tak memasak pun untuk iftar. Flat sangat rasanya. Haus tak terhingga. Tengok iklan 'Ribena... Kelasss... kau Maria..!' pun asik tertelan2 air liur. Kejam sangat, hokay iklan tersebut..! Tsk3...

Penyudahnya, roger2 My 'Jebat', suruh tapau kat PARAM je juadah iftar. Lepas tu, mintak belikan susu cair setin dengan Ribena sebotol sebab nak buat Ribena bandung. 'Ribena... Kelasss... kau Maria..!' punya pasal lah nih! Ha3...


:: Like3, ek! ::



2 comments:

CXopportunities said...

mak akak knp? semoga mak akak sihat hendaknya.

anyway, bukan main terpengaruh dan tergoda lagi eh akk ntk beli ribena dan susu? hahah. bulan2 puasa kan. terpengaruhnya cpt je. kih3.

ArELeEz said...

CXopportunities,
owh.. mak ade appointment darah tggi & diebetes. then, doc kata kuantiti darahnye kurang. tp, lps consume kerang & bayam, alhamdulillah.. sumenya ok.

bln romadhon ni mmg cpt sgt t'pengaruhnye. ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google