SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, July 17, 2014

IFTAR 9 RAMADAN... 2014

Mood memasak datang lagi... Alhamdulillah...

Selalunya, kat opis lagik dah dok pikir nak masak apa?! Tapi, kali ni dah balik rumah, rest kejap sambil layan #bukankeranaakutakcinta, baru timbul idea pasal menu. Habis je lagu, 'Dari jauhhh... ku berlari... Mengejar mimpi2... La3...' terus cepat2 bersilat kat dapur. Persis Tun Teja. Eceh! Ha3...

Memula, masak sayur. Lepas tu, tumbuk sambal belacan. Tumbuk, hokay..! See! Betapa rajinnya ah kak... ;P Kemudian, goreng ikan. Last sekali, masak nasik.

My 'Jebat' tapau karipap, cempedak goreng, mee + kueteow goreng basah & air soda herba kat PARAM. Minat betul beliau kat air soda herba tuh. Rupa paras dia sejibik macam infused water. Ada lemon, laici & daun pudina dicampurkan dengan soda. Aku pernah rasa sekali. Owh... tak boleh blah! Pelik kat tekak aku.

Korang pernah rasa air soda herba tak?


:: Like3, ek! ::



2 comments:

fairus said...

Soda + bandung @ soda + nescafee pernahlah buat..

ArELeEz said...

fairus,
bandung soda penah rase. tp, bandung nescafe tu mmg xpenah rase & dengor. sodapkah?

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google