SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, July 22, 2014

IFTAR 13 RAMADAN... 2014

My 'Jebat' call, dia balik lambat katanya... Bakal berbuka puasa di jalanan. Kerja kat site perlu diselesaikan. My 'Jebat' suggestkan tapau juadah berbuka kat PARAM je. Tapi, I ols macam malas kedaung nak berlegar2 kat PARAM tu sorang2. Tak best! So, aku decide untuk masak.

My 'Jebat' risau sebab dia takut aku tak sempat masak. Maklumlah... lately ni, kerja macam banyak je... Selalu balik pukul 5.30 petang. Sampai rumah, plus-minus dalam 5.40 petang. Aku ni kalau memasak, berchenta sikit! Maknanya, lambat! Tak reti nak laju2 sap2 soi especially kalau bahan2 tak disiapkan awal. Kena susun2 bahan2 tu semua atas meja, masukkan satu persatu, macam dalam rancangan masakan kekdahnya... That's why la My 'Jebat' neves! He3...


Tapi, aku cakap kat My 'Jebat', don't worry, bebeh! Bisa diatur! Isteri kesayanganmu pasti boleh! Eceh! ;P

~ Nasik putih, sambal tumis ikan tamban, sawi tumis & nugget ayam... ini je la yang sempat aku masak.

Berbuka sorang2 je, noks..! My 'Jebat' sampai rumah pukul 9 ++ malam. Takpelah... Demi mencarik rezeki kan... ;)


:: Like3, ek! ::


2 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

makan simple pun o.k janji berbuka yang penting :)

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
betul sgt tu! klu dah lapor, ikan bilis goreng kosong pun jln! he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google