SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Saturday, July 5, 2014

IFTAR 3 RAMADAN... 2014

My 'Jebat' kata tak payah masak. Tapau PARAM je sebab nak ziarah Jijah kat spital Teluk Intan. Admitted sebab bleeding regarding pregnancy. Sebenarnya, Jijah dah 3 minggu kot admit kat spital Melaka. Dia mintak transfer ke Teluk Intan, nak dekat dengan parents. 1st baby kan... ada komplikasi pulak lagi. Perlukan pemantauan & moral support family.

Uri / placenta baby duduk kat bawah. Itu major cause bleeding tuh. Tumbesaran baby pun agak abnormal, means dari segi saiz & berat. She's 6 months preggie. O & G suggestkan dia dimonitor kat wad sampai baby 7 bulan. Kemudian, induce. Kalau bleeding tu beransur ok & terkawal, doktor akan cuba selamatkan dua2. Tapi, kalau vice versa, priority adalah selamatkan ibu.

Sedeh... memang sedeh. Tapi, aku tau dia kuat. Setiap hujan pasti ada pelanginya kan... kalau Allah izinkan. Kami semua akan doakan yang terbaik. In shaa Allah... aminnn...

Terserempak dengan mertua kat wad sebab memang hari2 pun diorang akan hantar makanan berbuka untuk Jijah. Tapi, hari tu Jijah macam tak berapa lalu nak makan. Mangkuk tingkat bertukar tangan, jatuh ke tangan we ols. Rezeki jangan ditolak & diakhiri dengan ucapan terima kasih. He3...

So, menu iftar hari tu adalah kombinasi lauk PARAM & mangkuk tingkat mertua. Ada nasik putih, ikan kayu masak cili padi, gulai nanas ikan masin, bawal masak pedas, pecal terung, pucuk ubi masak lemak, ikan merah masak pedas & murtabak.

Meriah! Sekian, terima kasih. ;)


:: Like3, ek! ::



2 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

alahai kesian Jijah ..saya doakan dia kuat dan semuanya o.k ....

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
dugaan kan.. sedh tp, kene redha. tq sbb m'doakn yg baik2. in shaa allah.. aminn..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google