SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Saturday, July 12, 2014

KESAH SEBUAH JAM LOCENG

Antara persediaan sebelum Ramadan adalah membeli jam loceng. Takmolah jam loceng yang bunyik dia, 'Tenenenet... tenenenet... tenenenet...' tuh. Sebab yang spesis cenggitu cuma jadik melodi indah yang makin melenakan tido we ols je. Takde effect!

Nak yang bunyik dia, 'Kringgggggggggggggggg..........' tu haaa..! Kalau ada yang berdering tahap vibrate bergegar2 lagik baguih lorrr..! Heh3...

Bukannya tak pernah ada jam loceng seumpama tu. Banyak kot..! Boleh buat koleksi. Tapi, semuanya dah rosak. My 'Jebat' tu ganas! Jam loceng ni dia yang handle sebab halwa telinga dia lebih sensitif daripada aku. Aku ni, ko letak bom jangka kat sebelah pun aku boleh buat dek je. Ha3... Hadoih! 

So, bila berbunyik je, My 'Jebat' akan tutup, dengan mata yang terpejam2 mamai tu, dia akan aci campak ke tepi je jam loceng tuh. Diulang suara... CAMPAK, hokay..! Mana tak rosak?! Tu belum masuk bab dia tersenggol sampai jatuh berguling2 jam loceng tu... tersepak lagi... kompom rosak! Tapi, aku sayang nak buang. Sebab semua pun comel2 dengan pelbagai bentuk & warna. Aku jadikkan hiasan je. 

~ Ini pilihan untuk this year. Jumpa yang warna oren, terus rasa mengujakan! He3...

So far, ia tak pernah kena campak, senggol mahupun kena sepak. Setakat tergolek2 manja tu, adalah sekali-sekala. Ha3...

Owh... lupa nak bagitau fungsi jam loceng nih! Ianya diguna pakai sebagai 1 medium untuk mengejutkan we ols bersahur, di samping wake up call daripada Mak. Tanpa kedua2-nya mungkin sahur we ols ke laut sesado..! Hu3...

Bilalah nak berjaya bangun sahur / tido tanpa bantuan ni? Adeh3...


:: Like3, ek! ::No comments:

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google