SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, July 23, 2014

IFTAR 15 RAMADAN... 2014

Turn berbuka di rumah mertua. Adik2 ipar & biras2 tak ramai yang balik. Ada Jijah & Mon je. Ok la tuh kan...

Lauk utama adalah ayam goreng berempah. Masa tolong goreng tu, perrgghhh... menusuk2 qolbu & mencucuk2 lubang hidung bau ayam tu tau! Semerbak sangat! Bergegar2 perut ah kak, nok..! Awwsss..!!! Hu3...

Tapi, maintain control ayu sebab kat rumah mertua. Ha3... Poyo!

Air seperti biasalah, memang berjenis2. Air teh susu, cincau, bandung, cendol, oren & mango. Woo hooo..! Meriah! Tapi, tak membazir tau! Semua sold out! Maybe puasa kali ni lebih kepada haus kan... Cuaca panas membahang, dengan kadang2 jerebu lagik, kompom tekak kering!

Lepas Isya', aku teman My 'Jebat', hantar Mon ke bus station. Dia nak balik Melaka atas tuntutan kerja. Dia tinggalkan kereta kat rumah mertua. Untuk kemudahan Jijah jugak. Plus, kalau naik bas, takdelah penat. Boleh relax & tido dalam bas.

Balik dari hantar Mon, sempat lagik aku layan filem Bencinta. Saja nak tengok sebab nak comparekan dengan filem Enough. Owh... memang sejibik sejiban! Hmmm... perlu ke duplicate sampai macam tu sekali? Isk3... 

Oklah. Dah lari tajuk pulak. By the way, malam tu we ols bermalam kat rumah mertua. 


:: Like3, ek! ::


2 comments:

Kesuma Angsana said...

Ucap Salam Aidilfitri , mohon salah silap dimaafi,
Terkadang kita bicara dan menitip kata, Yang terkadang mengguris rasa, Walau menyepi seketika, Ingatan itu tetap ada. Terima kasih terus menyokong KA , Selamat hari raya, maaf zahir & batin dari KA sekeluarga

ArELeEz said...

Kesuma Angsana,
puitis betul ur wish. terima kasih. ;) selamat hari raya to u too..! ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google