SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, December 1, 2011

PIN KEBAL MASTERCHEF..???

Ini cerita Sabtu lepas tau! Jangan tertipu pulak, ingat nie cerita hari nie. Biasa la... ah kak kan suka peram2 cerita kasik jadik antik + klasik sikit then, baru hegeh2 nak jaja. Sebab lagik antik + klasik lagik 'mahal' kot cerita tuh. Ha3... Falsafah ke falsampah nih? ;P

Alkesahnya... aku dok sorang2 kat rumah. My 'sayang' kerja. Memang bermalas2-an betul hari tuh! Dari pagi sampai ke pukul 3 p.m dok melepak depan tv. Sofa dikelilingi bantal2 musyuk samadengan teman terbaik kot. ;P

Pukul 3.30 p.m baru terkocoh2 nak memasak untuk lunch sebab perut dah berdondang sayang tak hengat! Bukak fridge, potong bawang, pergi D Rimbun AsLeez Garden (DRAG) kejap amik daun kunyit, then main masak2 sambil la4...

La4... tu samadengan menyanyi2 la. Eh! Nyanyi kat dapur nanti dapat suami tua, ek? Hiks... Ada aku kesah..??! Ha3...

~ Hasil selama 40 minit berada di dapur 'Masterchef'. Ecewah! ;P Kalau nak try masak lemak cili padi telur tu, resepi ada kat sini, ek! Cuma tukarkan bayam ngan carrot dengan zuccini. 

Nasik tu still lembik2 lagik tapi, aku dah kaut masuk dalam pinggan sebab dah kebulur tahap gaban! Lepas tu, tuang kuah telur masak lemak cili padi banyak2 sampai nasik tenggelam sikit. Bubuh kicap sikit. Makan pakai sudu. Perrgghhh..!!! Terbaik, toqqq..!!! Ngeh3...

Macam bubur tapi, memang taklah... Errr... kalau presentation cam dalam gambar tuh, korang rasa juri2 Masterchef Malaysia terkagum2 sambil kasik pin kebal Masterchef tak? Ahaks3...


:: Like3, ek! ::

6 comments:

Madly Mad said...

sedapnyaaaaaa! meleleh tgok masak lemak ni.

anyway, I follow belog ni okey, jgn marah. Thanks.

~ain said...

juri2 tu akan suruh leez jadi juri pulak.. diornag resign.. lalalalala hahahha

fairus said...

TERBAIK...

ArELeEz said...

Madly Mad,
meleleh air liur ke? cepat2 carik tisu! he3..

owh.. tq sbb follow.. ;)

ArELeEz said...

~ain,
uiks! dasat abis! kesian juri.. hu3..

ArELeEz said...

fairus,
bbrrppp..!! bukti t'baik.. he3.. xde la.. masak yg simple2 + utk sendirik2 makan jer.. ok la..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google