SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, December 27, 2011

BIAR MIMPI SAMPAI KE BINTANG VS HATIKU DI KINABALU

Randy Pangalila...

Pelakon Indon. Sebelum nie memang tak berapa nak kenal pun. Even nama dia meniti di bibir anak sedara aku si A_bern tapi, takde la pulak aku nak sibuk2 menggoogle biodata si Randy Pangalila nih. Setakat tau rupa dia jer la... A_bern kata handsome! Aku tengok bese2 jer. Handsome lagik my 'sayang'! Ahaks3...

Elfira Loy...

Pelakon Malaysia. Dia nie popular lepas berlakon dalam cerita Qalisha ngan Kum2. Masa cerita Qalisha, dia cam kanak2 Ribena lagik kot. Lepas cerita tu la mak pak berebut2 bagi nama anak as Qalisha. He3... Not bad jugak la budak nie... Talented!



Biar Mimpi Sampai Ke Bintang...

Telemovie yang menemukan 2 bintang remaja tuh. Aku tak ingat waktu siarannya walaupun memang ada pasang niat nak tengok sebab nampak gazet macam best! Rupa2nya mak pun sama. Siap ingat waktu siaran lagik ko! Dasat mak! He3...

Layan citer nie kat rumah mak. Best! Cerita cinta remaja yang lawak2 lepas tu sedeh2 sket. Watak paling aku suka adalah watak Tina (Sharifah Sakinah), Mak Yam (Didie Alias) ngan mak Alya (Sharifah Shahora). Sempoi & kelakor especially Tina. Anak orang kaya tapi, cakap omputih cam hampeh! He3...

Zul Ariffin...

Ex-boyfren Abby Abadi. Tak pernah admire lakonan dia pun sebab rasa macam biasa2 jer. Plus, Fahrin Ahmad mengatasi carta Zul Ariffin kot. Ha3...

Yana Samsudin...

Walaupun dia selalu dapat watak pembantu tapi, aku suka tengok lakonan dia. Kiutlah! Apsal la Pierre Andre break-up ngan dia? Tak cukup comel ke? Isk3...



Hatiku di Kinabalu...

Memang takde niat nak tengok pun telemovie nih. Sebab rasa macam sentimental sangat kot tajuk dia. Lepas tu, macam cerita2 kat Sabah... naik gunung, turun gunung... jatuh cinta... honeymoon kat Gunung Kinabalu... My 1st expectation la kan... 

Dalam pada dok takmo layan tu, terlayan jugaklah. Tak sangka best! Plot dia secukup rasa walaupun ending dia aku rasa cam tak koselah ending yang sedih2 camtu. Hu3... Memula kesah cinta yang sangat sweet... lepas tu marriage yang sangat bahagia... sampai la ke konflik yang tak boleh blah... climaks pulak ya ampon... sedeh!

Terus terminat kat lakonan Zul Ariffin! Ha3...

'Tinggi2 Gunung Kinabalu... Tinggi lagi sayang sama kamu... 
Biru2 hujung Kinabalu... Tengok dari jauh... Hati saya rindu... 
La3...'

Terus terminat jugak kat lagu Hatiku di Kinabalu! ;P

Errr... korang tengok tak 2 telemovie nih? Kalau tengok, apa pendapat korang?

*Credit to: cthoney & trigyy


:: Like3, ek! ::

6 comments:

~ain said...

mimpi sampai ke bintang tak tgk...

hatiku di kinabalu tu macam tak logik je.. 13 thn koma.. Lepas tu, cik abang kata logik.. lepas tu, saya kata tak logik.. lepas tu, kitorang gaduh mulut.. hahahha

fazrulnoor said...

aku x layan sampai habis..tgk sket2..tp wife aku nangis..woooooo..mcm tu..hahahah

fairus said...

SAYA MENONTON MIMPI SAMPAI KE BINTANG SAMPAI HABIS.. SERONOK... JARANG MENONTON DRAMA MELAYU SAMPAI HABIS.. SKRIP PALING INGAT "I PHONE 4..." OLEH GADIS ANAK ORANG KAYA.. ;p

ArELeEz said...

~ain,
oic.. xpe, buleh tgk ulangan kot. ;)

uiks! mmg m'beri kesan! siap gaduh mulut tuh! ha3..

ArELeEz said...

fazrulnoor,
nape xlayan sampai abis? best wooo.. sbb tu ur wife nangis2! he3..

ArELeEz said...

fairus,
sokonglah filem tempatan esp filem melayu..! ;P

owh.. si tina tu, ek? mmg sempoi & kelakor abis kot. ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google