SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, December 13, 2011

TUMBANGNYA 2 EKOR LEMBU...

Weekend lepas adalah antara weekend yang hectic jugak kot... Memang tak lekat kat rumah langsung belah siang.

Sabtu, pergi kenduri kahwin kat Parit 9A. Lepas tu, terus balik rumah mertua sebab ada kenduri arwah belah malamnya. Sebagai menantu yang kiut lagik hebat, harus la tolong2 apa yang patut, ye tak? Ecewah! He3...

Pukul 11.30 p.m kitorang sampai rumah. Tak tido kat rumah mertua sebab tak plan kot. Even pagar rumah pun tak berlock. Nak tak nak, kena la balik jugak... Hu3...

Hari Ahad, pun ada kenduri lagik, kat rumah nenek sedara. Anak pompuan merangkap dua pupu aku kahwin. Kami sebaya tapi, tak rapat sangat kot. Kalau jumpa pun aci hye2 bye2 gitu jer la... Plus, maybe sebab kami dua2 pendiam. Macam aku nie jenis lambat mesra pulak tuh. Senyum2 jer lebih... Adeh3...

~ Pengantin tengah berarak. Pengantin pompuan tu la 2 pupu aku. Liya namanya. 

~ Selamat pengantin baru Liya & hubby... ;) Kiut pulak aku tengok pengantin lelaki tuh. He3... Orang kata, kalau isteri lagik tinggi dari suami, makanya murah rejeki, gitu! Owh... mudah2-an... Amin... ;)

~ Ah kak pakai purple hari tu. Dah lama rasanya tak pakai baju nie. Masa tengah geledah2 almari, terpandang kat baju nie. Terus iron & pakai pergi kenduri.


~ Mak & the geng yang tengah busy membungkuskan nasik + lauk-pauk untuk geng2 rewang yang bertungkus-lumus menjayakan kenduri especially dari segi penyediaan lauk-pauk la kan... Dah jadik macam tradisi kot. Sebagai menghargai jasa & keringat mereka2 tu semua.

~ Nenek pun tak kurang sibuk jugak. Ke sana ke mari... kejap2 bawak bakul la... kejap2 bawak besen la... Dasat2... ;P


~ Kalau korang terror, cer carik di manakah ah kak? ;P Clue: Yang paling sweet, kiut lagik sopan itulah ah kak! Ahaks3...

~ 1 of the geng rewang yang dah penat, tengah relax2.

Lauk kenduri hari tu memang terbaik, derrr..!!! Walaupun takde langsung kelibat ayam tapi, aku cukup2 rasa best! Totally berasaskan daging lembu sebab untuk kenduri nie, diorang tumbangkan lembu sampai 2 ekor! Maybe sebab Liya adalah anak bongsu merangkap paling last yang kahwin. That's why sampai 2 ekor lembu terkorban! Penutup kata ko! He3...

Ada sup tulang, daging masak kicap, pecal, ikan masin goreng ngan sambal kicap. Tang sup tulang, sambal kicap ngan ikan masin goreng yang paling tak menahan tuuu..!!! Pekena pulak dengan nasik panas2... perrgghhh..!!! Sorga betul! ;P

& aku makan dengan khusyuknya, takde masa nak toleh kiri-kanan. Berapa kilo pulak nak naik nie? Tsk3...


:: Like3, ek! ::

2 comments:

eja said...

knp dua pupu hng lebih tinggi dr hang..erm..

tul2 murah rezeki diorg..amin

ArELeEz said...

eja,
apa ade pd ketinggian? yg penting aku kiut! ha3..

yupp! amin..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google