SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, April 21, 2010

CARA MENGUKUHKAN EKONOMI..???


~ Dari kejauhan, aku tengok encik yang sorang nih tertunduk2 buat something. Bunyik cam mengira..! Sebab aku buleh dengor dengan jelas perkataan yang kuar dari mulut beliau, 'Singgit... 2 hengget... 6 hengget... 18 hengget... bla3...' Isk3... takkan kira bonus lak kot! Musykil2... So, aku hampiri beliau dengan penuh tanda tanye..!

Jeng3...


~ La... Tengah kira coins dalam tabung rupenye... Hengatkan buat hape la tadi kan... So far, we ols ade 3 tabung yang memang khas untuk coins sahaja. If coins dalam purse/wallet dah nak 'termuntah2', we ols transfer la masuk lam tabung2 tuh.Bukan setakat kira jer..! My 'sayang' siap susun2 coins tuh, pastu wrap dalam A4 paper. Dah jadik cam kacang putih lak! Then, beliau masukkan balik dalam tabung. Motip sebenor adalah tidak diketahui. Tapi, bile aku tanye, my 'sayang' kata, 'Nie la cara2 nak kukuhkan ekonomi...' Plus, tu hobi baru dia, katanye... Owhhh... biar betul..! Hmmm... Tak paham... tak paham... Erkkk!


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

8 comments:

azzey said...

dh jadik cam kcg puteh..nk masuk tabung camno? kan tabung tu kecik...ishk ishk..x fhm x fhm..confused confused...

Diarihatiku1976 said...

bagusnya suka menabung... duk kl ni akak pun kena menabung gak.. kurang-kurang duit siling tu utk bayar lrt.. ahahajsss

lily lotus said...

hebat ni..hehehe..mmg byk gunanya duit yg disimpan cara camni

meare said...

meh amik kat umah aku syiling,bersepah2,dlm bilik luar bilik,dapur suma msti ada.abgnas la xsuka guna syiling.tp duit rm50 dia xnk lak sepahkn,kalu xxbleh gak aku kutip ;))

ArELeEz said...

azzey,
woit! tabung gua besor maa.. muat, hokay..! ;P

ArELeEz said...

Diarihatiku1976,
mekacih.. he3..

menabung nie mmg bagus la.. bile tgk coins tu dah bnyk & tabung pun dah berat, rase cam syiok jer..

ArELeEz said...

lily lotus,
yupp! betul tuh!

ArELeEz said...

meare,
hang & laki hang kayo, xpe la.. huu..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google