SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Sunday, April 18, 2010

1 HARI DI IPOH...

Pada 1 hari Sabtu, A-im mintak tolong my 'sayang' anta beliau ke ILP Ipoh coz beliau nak amik exam under S.P.A. Pagi2 we ols dah menuju ke Ipoh. Nak berenti breakfast kat mane2 pon tak dan sebab takut tak sempat sampai before 9 a.m. Just beli kuih-muih & makan dalam keta jer.

A-im amik exam tu untuk jawatan Pegawai Kastam. Bapak la ramai manusia yang datang. Sampai parking pon tak cukup. Sib baik la we ols just dropped by A-im jer. Ye la kan... takkan nak tunggu sampai petang kot! Giler banyak paper yang dia kene amik. Mati kutu kitorang if tunggu kat situ.


~ After dropped by A-im, we ols terus gi breakfast kat Restoran D Naina.


~ Ntah mimpi hape... my 'sayang' order chapati lak hari tu. Selalu, memang jarang2 sangat la nak order chapati. Teringin kot..!


~ Aku makan roti telur. Not bad la...


~ Sambil makan, sambil calling2 mak aku. Well... gua kan anak yang sentiasa hengat kat bonda tersayang gua tuh! Heh3...

Pas breakfast, we ols gi workshop sebab my 'sayang' nak repair something kat Wirasleez. Ntah hape ntah?! Aku pun tak paham! Plus, banyak mase lagik. & kitorang pun cam dah tak tau nak gi mane dah?! Dalam 1/2 jam gak la dok lepaking kat workshop. Sib baik la workshop tu ade ruang menunggu kat dalam opis. Buleh gak duduk2 sambil baca paper. If ade air kopi secawen pun cantik, tertarik, menarik, ko memang da bomb... gak nih! Owhhh... tetibe... ;P

Once Wirasleez dah ready, we ols terus ke Greentown Mall (GM). Takde la sopping hape sangat pun... Just TERbeli shawl jer sehelai. Pastu, we ols ke Padang Polo lak. Dah tak tau nak gi mane dah?! Hu3...

Sampai2, terus beli cendol. Nyampah betul aku kat ah kak yang jual cendol tuh! Nak meniaga, buat la cara nak meniaga! Nie siap buat muka cam cipan & takmo layan customer! Time nak tanye, nak cendol hape pun nak marah2! Nak kata ko penat sebab customer banyak, tak jugak sebab kitorang la customer yang ado kat situ. Tu pun nak beli 1, tapau jer pun! Ko senggugut ke hape ke kan?!! Agak2 la woiii!!! Huh! Sempat gak la aku sound dia, 'Nak meniaga ke tak nak?' Aku skang memang mulut laser! Tak kose ah kak nak sopan-santun ngan orang2 yang sedemikian rupa!


~ Malaslah nak pikir sangat pasal pompuan senggugut jual cendol tuh! (Ha! Amik ko! Kan dah dapat spesel title dari aku! Ha3...) Lebih baik aku teman my 'sayang' layan laksa Tepeng kat another stall. Kenyang gak perut...


~ Layan rojak sekali... Sodap gak but, banyak mempelamlah! Masam tak hengat! Terpejam2 mata aku makan tau!


~ Terrorlah my 'sayang' makan laksa skang... Kagum2... ;P


~ Tengah dok syiok2 lepaking, tetibe aku nampak kelibat pompuan senggugut jual cendol tadi. Alaaa... yang pakai baju pink wif apron tu, ha..! Cisss! Sakit mata aku tengok dia melenggang-kangkung!


~ Dia gi beli goreng pisang kot. If aku jadik tauke goreng pisang tu, tobat aku nak jual kat pompuan senggugut nih! Shuh2! Gi main jauh2 la woiii!


~ Padang nie luas, cam taman rekreasi la... Ade playground... jadik tempat orang ramai berjogging...


~ Kesian my 'sayang'... Mase kecik2 dolu, tak penah jumpe buaian... Tu yang jakun sket tuh! Muahaha... Larikkksss...!!!


~ Amboi3..! Riangnye mereka berdua nih..! ;P


~ Peace, bebeh..! He3...


~ Sib baik tak runtuh buaian tuh! Kang tak pasal2 kene tuduh vandalisme lak kang. Ha3...


~ 'Hape di atas, yo..!' ;P


~ Laki sapa la nie..??? Tettt...!


~ Candid la konon..! Hiks...


~ Senyum puas sebab dah lepas gian main buaian. Ahaks3...


~ Hoo yeahhh..!


~ Ooppsss...!


~ Bini sapa la nie..??? ;P


~ Aksi manja my 'sayang' lak. Tersangat la manja kan? Ahaks3...

Gigih main buai laju2, sampai perut dah lapor balik. My 'sayang' kata nak try 1 restoran kat Greentown.


~ Restoran Simpang 3 namenye... Menyediakan masakan minang.


~ Most of the staff & waiter/waitress maybe imported from Indon sebab sume pun speaking Indon. Putih2 melepak sume tau! Cute2 jer. Buleh jadik pelakon sinetron, gitu..! Ahaks3...


~ Pinggan aku... Lauk2 nie adalah lauk2 'terpaksa' sebab ayam sume adalah ayam kampung. Aku tak sker ayam kampung. Sib baik la ade ikan masin yang cam keropok nih. Penyelamat anak tekak aku... Huuu...


~ Pinggan my 'sayang'...


~ Sambal kicap dia kira terbaik gaklah.

Total makan: RM 22.90. Reasonable la... Environment bersih, deco pun cantik, makanan pun marvellous... 1 jer yang tak syiok iaitu ayam sume adalah ayam kampung. Owhhh... sob3...

Lepas makan, we ols pusing2 Ipoh 1 more time sebab still ade mase sebelum fetch A-im. Pukul 6.30 p.m baru sampai umah. Giler penat ko, seharian kat Ipoh. Adeh3..!


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

6 comments:

azzey said...

np x simbah je muka pompuan cendol tu nagn cendol???!!!!!

ArELeEz said...

azzey,
aah. xt'pikir lak. isk3..

azzey said...

tu la..lain kl fikir dulu sblm buang..he3...

ArELeEz said...

azzey,
itu serupa recycle campaign maa.. aiyakk!

azzey said...

of course....integriti maa...

ArELeEz said...

azzey,
sker ati mung lah labu..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google