SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, August 27, 2009

MeNu SaHuR... dAy 1...

Ari nie dah masuk ari ke-6 umat Islam b'pose. Cam xterase kan... Ape2 pon, aku nak gak story mory mornin' glory on menu b'sahur for day 1! Basi pon basilah! Xkira! ;P

Straight to da point, ek! Day 1, semangat b'kobar2 utk masak for sahur adalah tinggi coz this is our 1st time b'sahur di umah sendirik. Seblom nie, mak & my MIL yg siapkan sume, anak menantu tinggal ngap jerk! But, now cannot dah la... By hook/by crook, kene gak prepare sahur utk my 'sayang' t'chenta... ;)


~ Menu pertama adalah sup ayam. Xkoselah aku poyos nak masak subuh2 kan... Aku masak mlm ari, sok subuh tinggal panaskan jerk coz aku takutz aku t'bangun lambat kang. Naya jer my 'sayang'. Owhhh... btw, tukang kejut bangun sahur adalah my 'sayang'. Aku, as usuallah... bunyik bom nak malatops pon aku wat dek jer... Muahaha... Mak aku plak dok risaukan aku, bley ke x aku bangun prepare sahur?!! Coz mak aku sgt arif perihal anak bongsunye yg sorang nih, kalo dah dpt m'tido, mmg xdapek den nak nolonglah! Ahaks2...


~ Menu setrusnye adalah sayur sawi tumis ngan ikan bilis...


~ Ikan goreng pon sodappp... He3...


~ Cicah ngan cili kicap. Bbrrrppp...! Kenyanggg... Alhamdulillahhh... ;)

Selamat b'buke, u ols... ;)


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

4 comments:

Solehah said...

antara semua tu aku suka ikan gorang ngan kicap ada cili tu..yumm..

ArELeEz said...

Solehah,
my 'sayang' pon same. kalo ade ikan goreng ngan cicah cili kicap, b'selera dia makan wooo.. ;)

Faizah_Haris said...

simple tp menarik...burrppppppss....pooottt3!!..wakakaka larik...:P

ArELeEz said...

Faizah_Haris,
owhh.. erkk! bunyik ape tu?

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google