SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, August 27, 2009

HaSiL 'TaNgKaPaN' di LuMuT

Bile perut dah kenyang, we ols kembali semula ke Lumut utk soppin'! Soppin' ala-carte jer... wat ole2 utk family & diri sendirik.


~ Memule, aku gi soppin' baju nih. Punye la jenuh b'tawaf, last2 gi kat kedai yg mule2 aku masuk. Bese la... pompuan kan... He3...


~ Harga baju adalah 18 hengget but kakak yg jual tu nan ado duit kecik nak kasik balance. So, dia suh amik ketam nih for 2 hengget, nak genapkan jadik 20 hengget. Ok la... ok la... Amik la...


~ T-shirt Pangkor, ole2 for mak. Utk aku & my 'sayang pon ado gak. Aku ade snap, tp mane ntah gambar tuh! Dah ilang! Aku t'delete kot! Isk3...


~ Aku suh my 'sayang' beli short hula2 nih! Bley hula2 hup kat umah! La3... Larikkkkkkssssssss.......!!!! Heh3...


~ Mende wajib beli! Fridge magnet yg kitorang wat koleksi. So far, baru ade 4, 3 from Langkawi & 1 from Pangkor. Syiok bile tgk mende alah nie dok melekat kat pintu fridge. Plus, each of them akan m'ngimbau kenangan mase kite gi tempat2 tuh. ;)


~ Keychain pon mende wajib beli gak kalo we ols gi mane2. Ade yg kitorang kasik family & ade yg kitorang wat accessori kunci.


~ Mende wajib beli lagik kalo gi Lumut iaitu sate ikan, sutun & yg sewaktu dgnnye...


~ Borong 1 plastik besor, we ols amik 2 pack jer, 1 pack sate ikan yg cucuk2 tuh & another 1 ikan gak but dry 1 lah. Yg len sume distribute kat mak & mertua. My 'sayang' bknnye makan pon... Rase bley la. Aku pon xde la die hard fan sgt but bley blah gak la... wat snackin'. Tp, till now dok kematu lam fridge, xbukak pon lagik. He3...


~ Penat giler, ok! Sampai umah, flat trus! Pas mandi, trus pengsan!


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

6 comments:

Faizah_Haris said...

dah lama tak p lumuttt....erkk baju yg coklat tu bp rm ek kat sana?..cantik...nanti dah pakai nak tgkk tau hehehe

Solehah said...

wehh..banyaknya hasil tangkapan..aku suka la yg berkaitan ikan2..satay2 tu..sedapnya..

ArELeEz said...

Faizah_Haris,
bkn coklat maa.. it's purple xtually, dark purple. xmain la kaler coklat.. ;P btw, harga adalah 18hengget jerk. akan dipakai di depan hubby jerk coz sexy, u! ahaks2..

ArELeEz said...

Solehah,
bnyk ke? ala carte jer maa.. hang sker, ek? mai la sini, kite snackin' sesame. he3..

Mdm Lulu said...

wahhh...dah lama mdm x gi lumut tau...mesti jln pun byk dah berubah..kalau dulu suka gi teluk batik coz dekat ngan pangkalan TLDM kan..i like the satay cucuk tu..hehhe ngan sotong yg dalam kotak .ada yg pedas ngan gula kan..kalau nak kirim boleh x??

ArELeEz said...

Mdm Lulu,
yess2! teluk batik-tldm-lumut, mmg xbley dipisahkan.. bagai irama & lagu gitu1 hiks..

ermm.. kalo leez gi sane lagik, leez inform, ek! bley la kirim2! ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google