SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, August 13, 2009

AL kEsAH... mC...

Dah 2 ari aku xupdate blog. Sowy la, ek u ols... Xdapek den nak nolong coz ari Selase (pagi), aku gi Ipoh, amik exam. Abis jer exam, aku ngadu rase nak demam kat my 'sayang'. So, my 'sayang' trus bawak gi Spital Kampar. Da day b4, mmg aku dah rase xshedap badan dah... Dgn flunye... batuk lagik... Aku mule la rase takutz2 ngeri coz skang nie kan H1N1 makin menular. Symptomnye plak adalah bih kureng same ngan demam flu bese. So, sbg langkah p'cegahan, adalah bih baik aku gi wat check up.

Hengatkan xramai org kat Spital Kampar, rupe2nye bapak la ramai, ok! Mase doktor check, aku cakap la aku ade flu, batuk & demam. Pastu, doktor tu check suhu badan, tinggi katanye... & dia cakap, mmg aku demam la... But, lom sampai tahap nak kene kuarantin bagai... Doktor tu pesan, kalo nanti aku rase susah nak b'nafas/kahak b'darah/mata merah & b'air, dia suh aku gi spital b'dekatan dgn serta-merta! Nak dijadikan citer, aku lupe nak mintak mc for dat day. Dah amik ubat, baru aku t'hengat pasal mc. Dgn pantas aku & my 'sayang' b'kejaran ke bilik doktor tuh! Unfortunately, doktor dah nan ado coz gi rehat. Yg wat aku bengang adalah nursenye! Aku tanye elok2, dia bley plak baling2 pen, marah2! Mangkok!!!

Aku: Cik... saya nak mintak mc la...

Nurse yg Mangkok: Apsal td xmintak??? * Tetibe, trus baling pen yg dia guna utk tulis mc org len *

Aku: Td saya lupe nak mintak.

Nurse yg Mangkok: Doktor xde! Xtau la bley dpt mc ke x? * Mase nie dia duduk kat kerusi doktor, m'belakangkan aku. *

Aku: Xpe la... Saya tunggu doktor masuk balik, kul berape, ek dia masuk balik?

Nurse yg Mangkok: Ntah! Xtau lagik kul berape dia masuk & xtau either doktor akan masuk/x.

Aku: Xkan xmasuk dah kot? * Aku dah start bengang! *

Nurse yg Mangkok: Bagi name jer lah! Kalo bley, dpt la mc, kalo x, xla...

Aku: Eh2!!! Xkan camtu kot! Camne saya nak tau dpt mc ke x? Kalo xde, xkan saya nak tunggu kat luar sampai sok kot?!

Nurse yg Mangkok: Name ape? Bagi name jer! Dah, tunggu kat luar!!!

Aku rase cam nak sepak terajang maut jer kat nurse pendek, gemok, b'mata traffic light & b'lagaks tuh! Ya, fine! I admit my fault! Dat's y aku sanggup tunggu sampai doktor masuk balik. It's just dat, y don't nurse tu cakap elok2 kat aku. Bukannye aku push dia suh kasik mc dan2 tu gak! Paling aku xbley blah adalah ape kes dia gi baling2 pen tuh?!! Buang tebiat ape?! Kalo xtahan dugaan, sape suh jadik nurse? Wat malu kerajaan jer simpan staf yg mangkok ayun camtuh! Puiii!!!


~ 1 jam aku & my 'sayang' dok tunggu mc nih. Sampai aku hengatkan, nurse mangkok tu dok main2kan aku. Aku dah la dok cian kat my 'sayang' yg dah kelaporan tahap gabanz! Sib baik lam kul 3 p.m, nurse mangkok tu kuar bilik dok lambai2 kat aku, suh dtg amik mc. Isk! Rase nak dush3 jerk tau!

Btw, I'm back! Alhamdulillah... pas makan ubat2 tu sume, demam aku dah kebah. Selera makan pon dah ok. Aminnn... ;) But, keje aku adalah melambak2! Owhhh... :(



::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

4 comments:

Solehah said...

ooo..tak baik nurse tu buat macam tu kat orang sakit..hmm..teringat kenangan nurse yang jahat kat hospital jitra masa aku jaga mak aku sakit dulu..sedih oo..mengalir air mata aku skg ni..sob2..

ArELeEz said...

Solehah,
tau xpe..! mmg mangkok tandaslah! nyampah! huhuhh!!!

eja said...

xpe..satu hari nnt diorg akn dpt balasan..jgn la sedey2..k bye..

ArELeEz said...

eja,
ye2.. aku harap balasan tu adalah balasan yg bley jadik pengajaran utk makhluk2 seumpama nurse mangkok tersebut..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google