SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, March 26, 2013

MENGOPI

Bersker-ria tanpa dirancang... Best! ;)

Kakak balik kampung pun macam tak dirancang jugak. Maksudnya, diorang mungkin rancang nak balik tapi, kami yang tak tau sebab tetiba je dah terpacak kat rumah Mak kan...

Elok pulak masa tu aku baru balik beli barang dapur dengan Mak. Memang dah plan dengan Abang + family nak lunch sama2 kat rumah Mak. Tup2... tengah khusyuk potong2 bawang, Kakak sampai. 

Langkah kanan betul! He3...

Mak masak sup ayam, sambal goreng daun cekur, ikan goreng, pucuk paku tumis & ada a few makanan yang Nenek kasik. Makan ramai2 kat depan rumah berlatar belakangkan alam semulajadi sambil ditiup angin sepoi2 bahasa. Ecewah..! 

Belah malam pun nak berjalan2 together2. Nak ke pasar malam kekdahnya... Tapi, cuaca tak mengizinkan. Hujan lebat! So, cancel! Aku ajak diorang mengopi kat Reena's Kitchen. 

~ 'Dr. Muhaya' tengah busy on the line. He3...

Aku bagi gelaran 'Dr. Muhaya' kat Kakak sebab dia skang feeling2 kaunselor. Penampilan pun dah ala2 Dr. Muhaya yang fames tuh. Insap2 gitu..! Ha3...

Makanya, adik bongsu dia yang tak berapa nak insap ni terpaksa la tadah telinga, dengor tarbiah daripada beliau. Hu3...

~ Mak kesayangan kami semua... ;)

~ Budak poyo!

~ A_bern poyo! Ha3... Semua pun poyo2!

~ Kak Ngah buat hal sendirik.


~ Mak 'Dr. Muhaya'... Tettt..!!! ;P

~ Feeling2 romantika... la sangat! Ha3...

~ Anak pompuan Mak yang comel2. Awwsss2..!!!

~ Ada iras2 tak?

~ Tuan tanah kedaung dengan chenta hati beliau. Owh3... ;P

~ Kak Yong bersama 'Ibu angkat'. ;P

~ Kami makan roti nan + ayam tandoori + kari ayam. Ada jugak yang order mee goreng ngan maggi goreng. 

Masa tu, hujan renyai2. Pekena makanan2 seperti yang tersebut di atas... perrgghhh..! Terbaekkk... dari ladang, wok!

Syioknya mengopi! La3... ;)


:: Like3, ek! ::



2 comments:

fazilzura said...

lepak ramai2... smbil makan roti nan .. terbaekkkk

ArELeEz said...

fazilzura,
yupp! hujan renyai2 plak tu kn.. perrgghh..! ;P

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google