SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, March 14, 2013

MOKCIK BANJIR

Suka hati je nak kasik gelaran kat orang kan... Hiks3...

Tapi, comel apa..??! 'Mokcik Banjir'... Sebut sambil kenyit mata & sengih2. Hah! Kan comel tuh! ;P

Meh nak cerita sikit asal-usul 'Mokcik Banjir'...

Ada 1 stall bukak payung kat jalan nak masuk ke Pekan Baru. Ros yang introduce stall tu kat aku. Sebab dulu aku membebel2 kat Ros, kata dah bosan nak lunch sebab aku ngan my 'sayang' dah habis terjah semua kedai makan. Dok rotate2 kedai yang sama kan... Memang bosan! 

Ros kata stall tu simple giler. Tak banyak pilihan lauk tapi, yang tak banyak tu quite menepati selera la... 

Lepas kunjungan pertama, kitorang macam terpaut hati plak...

"Nak tapau kat mana, ek Aaby?"

"Errr... stall nak ke Pekan Baru tu je lah, B!"

Bermula la episod mengtapau di stall tersebut... ;)

& bermula la jugak episod membagi gelaran kat stall tuh... Hiks... Sebab nak elakkan confuse. 

Idea spontan, dapatla 'Mokcik Banjir'. Sebab dulu, tempat mokcik tu bukak stall pernah dilanda banjir kilat. 

Simple je asal-usulnya... Sekian, untuk makluman... ;P

Mokcik Banjir ada jual kuih-muih jugak tau! Tapi, dia kata kuih-muih tu adik dia yang buat. Dia tolong jual je. Karipap bese ngan karipap panjang2 dia memang terbaekkk..! Marvellous! Panas2 lagik pulak tuh! Owh3... tak tahannn..!!! Rasa nak terjah sekarang jugak!

Errr... Encik Boss... boleh tolong jaga opis kejap tak? 

Ha3... Larikksss..!!! ;P


:: Like3, ek! ::



2 comments:

fazilzura said...

phtu en boss jwp " xpe la , awk kasi add meh sy pi trjah , awk jaga opis"

ArELeEz said...

fazilzura,
b'tuah klu en. bos jwb camtu. he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google