SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Saturday, March 23, 2013

SANTAI MALAM MINGGU...

Kesah malam minggu lepas2... Heh3...

We ols jalan2 ke pasar malam. Aku, my 'sayang', Mak & Abang + family. Takde nak beli apa sangat pun... Beli makanan sikit2, lepas tu makan2 kat Restoran Arena.

Aku belanja. Well... ah kak kan pemurah... ;P

Kitorang feeling2 musafir. Semayang Maghrib pun kat Masjid Teluk Intan. Boleh je kalau nak balik rumah semayang bagai... Sekangkang kera je pun... Tapi, dah katanya nak feeling2 musafir kan... Ahaks3...

~ Melepak pulak kat Dataran Menara Condong. Tengoklah Kak Yong tu... dah start over dah! Ha3...

~ Rifqi lagik la over! Asal kita tala camera kat dia, mula la dia menyengih sambil buat 'P.E.A.C.E' versi dia. 

~ Tak bawak tikar sebab tak plan pun nak melepak kat sini. Spontan! Nasib baik dalam kereta ada surat khabar lama. Boleh jugak buat lapik duduk. 

~ 'P.E.A.C.E' versi Rifqi. Confuse ah kak! Ha3...

~ Kak Yong & Menara Condong... ;)

~ Birunya chenta... Ecewah! Ha3...

~ Kengkonon Eiffel Tower la tu kan... Kengkonon, ye! Kengkonon... He3...

~ Model Menara Condong. Nampak tak? ;P

~ Cer teka... apa yang nampak serupa? He3...

~ Pemandangan sekitar Menara Condong. 

~ Yang ni pulak Kompleks Menara Condong (KMC). Dulu2, masa aku kecik2, tapak kompleks ni adalah Pasar Besar Teluk Intan. Bila majlis nak upgrade kawasan ni, pasar besar tu dipindahkan ke belakang nun..! Digantikan dengan KMC.  

Macam2 ada kat KMC. Kedai baju, spec, salon, butik & bla3... Selalu jugak aku ngan Mak beli tudung kat situ. Kira macam, 'tempat pelaburan tudung' kitorang la... ;P

Membawak ke pukul 11 malam jugak la kitorang melepak kat situ. Siap layan eskrem lagik! Terbaekkk..!!

Tapi, esoknya batuk, kong3!!! Hu3... Amekaw!

Takpe la kot... batuk2 manjas. Yang penting dapat spend time dengan family. Best wooo..! ;)


:: Like3, ek! ::



2 comments:

Kesuma Angsana said...

wah seronok betul tu !

ArELeEz said...

Kesuma Angsana,
of course! ;D

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google