SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, March 20, 2013

1 FINE DAY...

1 fine day...

Eh, terskipping London plak! Takmo2! Bahasa jiwa bangsa kan... Wah, tetiba..! ;P

Pada suatu hari yang indah... 

ecewah... hiks...

my 'sayang' tunjuk skill memasak. Bini dia hari tu sakit tekak + batuk2 manjas. Alasan yang bagus untuk tak ke dapur. He3...

Aku duduk diam2 je kat depan tv sambil layan Rindu Bertamu di Abu Dhabi. Dari baring2, terus duduk! Sebab ada aroma yang menusuk2 ke dalam hidung. Aroma best! Tekak yang tadinya takde selera terus jadik sihat! Mulut pulak mintak disuap. 

Perrgghhh..!!! Tak menahan kot..! 

My 'sayang' bukak meja Jepun bulat yang comel tuh & hidang lauk-pauk yang dia masak. Persis chef! Cececehhh..! Ha3...

Nasik putih + telur mata kerbau + ikan pelata masin goreng + air asam.

Layan habis..! Especially tang telur mata kerbau cicah air asam tuh. Siap buat kuah lagik kot..! Terbaekkk2..!!! ;)

Sesekali, bila tangan gagah perkasa seorang lelaki memasak, memang best kan? Bukan sebab diorang masak lauk-pauk yang hebak2. Tapi, sebab masak mende yang simple yet... ada ummpphhh!

Setuju tak? ;) Ke diorang pakai jampi2 mandrem? Ho3!!! ;P


:: Like3, ek! ::



3 comments:

fazilzura said...

btl2... kalau diorg mengemas pun kalah kite.. tp tu kalau diorg rajin lew kan

ArELeEz said...

fazilzura,
aah. klu mengemas mmg abis segala tok nek sawang kene buang. tp, angin rajin tu bkn hari2. klu hari2, mau best bini dia sbb dok goyang-kaki sambil blogging je. ha3..

Kesuma Angsana said...

sedap tu !

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google