SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, January 11, 2013

PENANGAN... ADAM & HAWA...

Hokay!

Adam & Hawa dah habis dah. Malam tadi finale. Pukul 9 malam aku dah terpacak kat depan tv sambil conquer remote. Ha3... Sebelum2 tu, dok surf blog2 hiburan. Haish! Kerja melalaikan betul! Tapi, tu la yang aku suka buat. Hu3...

Tepat pukul 10 malam, terus focus! Mata, minda semua kat Adam & Hawa. Iklan pun takde nak tukar2 channel kot..! Ha3... Pengangan betul!

~ Adam & Hawa masa kat Mekah. Dari Australia ke Tanah Suci Mekah Adam Mukhriz cari cinta Ain Hawani. Owh... so sweettt..!!! 

Gambar di atas dah jadik wallpaper desktop PC aku. Sekian, harap maklum... Ha3... Penangan lagik!

Kesimpulannya, ending adalah happy ending. So, aku suka! Tiada kompromi! Tapi, scene Ain deliver baby tu je yang tak berapa logik sebab baby yang katanya Arissa Nur Asyikin binti Adam Mukhriz tuh dah pandai main cak2 lah! Spoil sikit. Hu3... 

Cer amik newborn, kan lagik feeling para penonton. Adrenalin pun membuak2 je nak tengok. Dari adrenalin di tahap tinggi terus ke tahap sadis bila tengok baby yang main cak2 tuh! Adeh3... 

Banyak komen kat facebook, blog bagai... pasal Adam & Hawa. Ada yang positif, tak kurang jugak ada yang negative. Well... apa kata kalau kita cedok yang positif je. Macam, para suami, contohilah Adam Mukhriz. Penuh rasa tanggungjawab & sanggup berubah kerana Allah demi cinta yang Allah kurniakan. 

Para isteri pulak, amik aura positif Ain Hawani. Lembut di luar tapi, strong di dalam! Martabatkan harga diri. Jangan biar orang memperkotak-katikkan hidup kita.

Owh... dah macam pengkritik drama merangkap pakar motivasi pulak ah kak hari ni. He3...

~ "Agar kebahagiaan ini dinikmati hingga ke akhir hayat..." Scene ending yang sweet sangat2..!!! ;) Errr... tetibe terimagine, kalau aku deliver baby 1 hari nanti, agak2 my 'sayang' muat tak nak menebeng tido kat sebelah? Kena request katil king size kot..! Adeh3...

*Credit to: AdamHawaDrama


Windu Adam Mukriz...

Windu Ain Hawani...

Windu Cik Tet jugak... ;P

Errr... ada tak yang windu kat Dee & Muzaffar? Ooppsss!!! He3...


:: Like3, ek! ::



12 comments:

fazrulnoor said...

untg aaron aziz

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

ramai cakap citer ni happy ending tapi sayangnya saya tak de chance nak tengok..adoiyai ..rugi...!!

mie said...

xpernah tgk pun cerita ni...
siapa ain hazwani tu?
hehehehe

MiZ Rayy said...

sweet sgt crita nie. mula2 dlu xsuka nadiya nisaa pgg watak ain hawani.. lma2 suka plak.. serius best... tgk cerita ni pun sbb igt dlu2 pnh bca novel nie..

ArELeEz said...

MiZ Rayy,
sama la.. memula cam ade rase pelik je.. apsal la watak ain bg kat nadiya nisaa? sbb nadiya nisaa kn jenis hangky-pangky sellau dpt watak ganas2 drug addict bagai.. tup2.. best giler kot lakonan dia! thumbs up!

ArELeEz said...

fazrulnoor,
he's good! ;)

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
xpe.. youtube ade. buleh tgk tanpa commercial break lagik! he3..

ArELeEz said...

mie,
drama2 camnie, kaum adam mmg t'lps pandang kot.. tp, bg kaum hawa, yg m'buai2 perasaan tu la yg plg best! he3..

bkn ain haZwani tp, ain haWani. ;P

eynda said...

Rindu Adam & Hawa!! Tengok citer ni rasa mcm diri ada dlm drama tu ahahaha... feeling habisss...

ArELeEz said...

eynda,
sama2 la kita mewinduinye.. hu3..

aah kan. bile scene romantic2 / gaduh2 manja rase sweet je 'dok dlm' drama tuh. cer scene yg menyampah dee gediks m'goda2, mmg rase nk tlg sekehkn! adeh3..

azzey said...

kah3...gelak besor dolu sblm komen

pesan kt pokcik kalo nk feeling 'adam' kat katil..kene bina katil dpd skrg supaya saiznya menepati piawaian sirim..khas utk pokcik seorang...kah3...

ArELeEz said...

azzey,
chait! kijam, owh.. tp, xpe.. nnti org sampaikn pesanan tuh. sediakn payung sebelum hujan. ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google